Драган Јаћимовић, помоћник министра спорта у Министарству породице омладине и спорта у Влади Републике Српске разговарао је са предсједником Тениског савеза Републике Српске Драшком Милиновићем и његовим сарадницима о актуелном тренутку у Тениском савезу Републике Српске.

Драган Јаћимовић, свјестан је чињенице да је спорт у тешкој ситуацији али је задовољан приједлозима које су изнијели представници Тениског савеза Републике Срспке. Он је додао да ће Министарство породице омладине и спорта учинити све да се овај спорт унапреди у будућности.
-Посјетили смо Тениски савез Републике Српске како бисмо се упознали са највећим проблемима са којима се суочава овај спорт и како бисмо заједно утврдили који су потези које можемо повући како бисмо дошли до бољих резултата. Мислим да је састанак био изузетно конструктиван и надам се да ћемо у будућности имати добре резултате, пре свега када је у питању рад са младима јер је тенис спорт који то заслужује. Убрзо нас очекује и Челенџер у Бањалуци, турнир који је један од најквалитетнијих на просторима бивше Југославије. Учинићемо све да га задржимо али и да га искористимо да додатно развијемо и афирмишемо тенис у Републици Српксој – рекао је Јаћимовић.
Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић захвалио се Јаћимовићу на подршци.
-Заиста смо задовољни због посете представника Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске и пре свега желим да се захвалим господину Јаћимовићу на његовој жељи да се упозна са актуелном ситуацијом у Тениском савезу Републике Српске. Упознали смо господина Јаћимовића са свим проблемима које имамо и заједничким консултацијама смо дошли до закључка да је неопходно да се у наредном периоду окренемо мини-тенису и раду у Националном тениском центру Тениског савеза Републике Српске. Ово је начин да радимо на масовности али и да кроз рад са најперспективнијим тенисерима подижемо квалитет и за тако нешто нам је у будућности обећана подршка. Желим да се захвалим Министарству на подршци када је у питању предстојећи АТП Челенџер који ће се одиграти у Бањалуци – рекао је председник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.