Скупштина Тениског савеза Репубилике Српске која је имала изборни карактер одржана је данас у Бањалуци, а повјерење на још четири године добио је досадашњи предсједник Драшко Милиновић. За потпредсједника ТСРС именован је Ненад Јандрић.

Скупштина је почела минутом ћутања због смрти Милана Радаковића, Милорада Браце Станисављевића и Пере Трикића који су преминули у току претходног сазива Скупштине.

Осим Милиновића и Јандрића у састав Управног одбора ушли су још Саша Тривић, Небојша Нинић, Мишо Кузмановић, Александар Гитарић, Миодраг Марковић,  Синиша Каран и Синиша Мајсторовић.  За предсједника Скупштине именован је Златко Ритан, а за потпредсједника Саша Стовраговић.

Нови стари предсјендик ТСРС Драшко Милиновић истакао захвалио се на подршци свим делегатима у Скупштини.

-Прије свега желим да се захвалим свим клубовима и делегатима који су данас једногласно подржали мој други мандат. Данас смо разговарали о неколико важних ствари за развој тениса у Републици Српској  уважавајући  стање у којем се он тренутно налази. Сви знамо да без финасија нема развоја било којег спорта, посебно тениског, који је специфичнији у односу на остале – рекао је Милиновић додавши да ће у наредном периоду приоритет рада бити омасовљење тениса и рад на подизању квалитета.

-Оно на чему желимо урадити у наредној години су два цилја . Први је онај који се односи на омасовљење и то кроз пројекат мини-тениса. Последња три мјесеца покушавамо да што више дјеце из основних школа доведемо на тениске терене надајући  се да ће они наставити да се баве овим спортом. Други пројекат је Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске у којм покушавамо да објединмо оне тенисере који заиста показују највеће вјештине и знања у тенису. Желимо да им ми из Тениког савеза кроз финасије и организовање стручних служби помогнемо да би направили нешто у будућности. Овај пројекат се кроз претходне године показао као оправдан јер су сви играчи који су прошли кроз њега касније били шампиони Републике Српске и Босне и Херцеговине. Наравно да тај пројекат зависи и од финасија, ми смо формирали нови спонзрски пул и надамо се да ћемо обезбиједити више новца и боље услове за рад у 2018. години – додао је Милиновић.  

Ненад Јандрић, потпредсједник ТСРС, задовољан је због чињеница да сви у руководним структурама Тениског савеза РС желе радити на стварању бољих услова.

-Веома сам задовољан позитивном атмосфером у Тениском савезу Републике Српске са којом улазимо у наредни период, а циљ нам је јачање Тениског савеза Републике Српске и што боље партиципирање у Тениском савезу Босне и Херцеговине. Приоритет нам је стварање што бољих услова за побољшање тениске игре младих такмичара и покушај стварања врхунских резултата у надолазећем периоду. Оно са чим се суочавамо је тешка финасијска ситуација, новац је као и у другим спортовима, велики подстицај  и предуслов за рад али с друге стране, често и извор проблема. Ми покушавамо зауставити пад квалитета тениса помажући клубове и да уз њихов олакшан рад створимо предуслове за генерални напредак – рекао је Јандрић.

На данашњој Скупштини усвојен је Извјештај о раду за претходни период те  план рада и финасијски план за 2018.