Тим тениског савеза Републике Српске, налази се на припремема у Широком Бријегу које се реализују у оквиру пројекта Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске.
На припремама се налазе Вања Добрњац, Дражен Петровић, Владан Тадић, Жанета Малиновић, Душан МИлановић, Федор Поповић, Стефан Гранулић, Јован Синадиновић и Лука Ђурђевић. 
Тим ТСРС у Широком Бријегу броји девет играча,од којих су њих шест чланови репрезентације БиХ у категоријама до 16 и 18 година. Припреме организоване у сарадњи са тренерима из Србије, Хрватске и Словеније које такође, са својим тимовима састављеним од неколико репрезентативаца, бораве у Широком Бијегу. 
Један од тренера који је укључен у рад  је и бивши селектор Фед Куп репрезентације Србије Дејан Вранеш који својим искуством и знањем помаже и тиму ТС РС.
На припремама је акценат ставлјен на конциционе тренинге и спаринг мечеве, а услови за рад су одлични. Послије ових припрема тенисери из Републике Српске учествоваће на два ИТФ турнира.  Припреме у Широком бријегу трајаће 15 дана, а пројекат је суфинасиран од стране Тениског савеза Републике Српске. Трошкове боравка на припремама сносе родитељи тенисера, а трошкове организације пута, превоза и тренера Тениски савез Републике Српске.