На теренима Тениског клуба   Србац почео је са радом  едукативно-васпитни тениски камп који  окупља тенисере узраста до 14 година из Републике Српске и Србије. Капп се одржава у оквиру Љетње школа спорта Министарства породице омладине и спорта у Влади Републике Српске. 
Тренинзи ће се одвијати на тениским теренима у Српцу, док ће учесници кампа бити смјештени у Етно кампу ,,Платане“, гдје тенисери имају одличне услове за одмор и кондиционе тренинге .
,,Захваљујем се Министарству породице омладине И спорта у Влади РС које је финансијски помогло одржавање овог кампа  као и Тениском савезу РС који је обезбједио тренере који раде на овом кампу који за циљ има побољшање тениске игре али и социјализацијњ у интеграције дјеце - рекао је директор ТК Србац Славко Драгосављевић. 
 
Kamp Srbac 1

Овај камп у Српцу  за младе тенисере одржава се од 2007. године  И кроз њега је до сада прошло преко 150 дјечака и дјевојчица, а значај кампа пепознала је и локална управа на челу са начелником општине  Млађаном Драгосављевићем.
Међу учесницима кампа је и деветогодишња Теа Ковачевић из Тениског клуба Градишка која је првак РС у својој конкуренцији и каже да је задовољна условима и квалитетним тренинзима.
Млади тенисери ће у Српцу боравити до суботе 24 августа.