Министар породице, омладине и спорта РС, Соња Давидовић, озваничила је данас у Српцу завршетак едукативно-васпитног кампа за најбоље младе тенисере и тенисерке Републике Српске и Србије узраста до 14 година.
 Kамп се већ тринаесту годину заредом одржава у Српцу под покровитељством овог министарства, а у организацији Тениског клуба Србац, и кроз њега је до сада прошло око 150 дјеце.
 
Подршку у раду кампа пружили су Општина Србац и Тениски савез Републике Српске.
 
Портпарол Тениског савеза, Бојан Божић, рекао је да је камп организован у оквиру љетне школе спорта коју спроводи ресорно министарство.
 
„Ово је први дио школе а други ће бити настављен у Требињу гдје ће учешће највјероватније узети тениска репрезентација Републике Српске до 16 година која је вицешампион Европе а уз њих ће учествовати и одговарајућа селекција Републике Српске“, рекао је Божић.
 
Министарка Соња Давидовић изразила је задовољство што постоје ентузијасти који желе да раде са дјецом и улажу у њихово напредовање.
 
„Вјерујем да је камп био користан и да је свако понешто научио. Са представницима локалне управе из Српца разговарала сам о још неким пројектима који ће обухватити рад са дјецом кроз различите спортове и који би могли бити реализовани у скорије вријеме“, рекла је Давидовић.
 
Начелник општине Млађан Драгосављевић похвалио је организацију кампа који већ има дугу традицију у нашој општини.
 
„Надам се да ће се наставити његово одржавање и задовољство нам је што смо и ми дали свој допринос његовом раду“, рекао је начелник Драгосављевић.
 
Тренинзи су се одвијали на теренима Тениског клуба Србац а учесници су били смјештени у Етно кампу ,,Платане“ у Горњој Лепеници, гдје су имали одличне услове за одмор и кондиционе тренинге.
 
Анастасија Чоловић из Тениског клуба „Рекет“ Београд каже да је научила доста тога корисног, што потврђује и њена пријатељица Теа Kовачевић која каже да је склопила бројна познанства и стекла нова знања.
 
Задовољан је био и тринаестогодишњи Реа Вукмановић из Тениског клуба „Борац“ Бања Лука, који је похвалио рад на кампу и смјештај у Горњој Лепеници и изразио захвалност тренеру Ђорђу Илићу који му је помогао да поправи своју игру.
 
На крају церемоније, директор Тениског клуба Србац Славко Драгосављевић уручио је захвалнице за помоћ у организацији кампа министарки Соњи Давидовић, начелнику Млађану Драгосављевићу и дугогодишњем спортском ентузијасту и члану Тениског клуба Србац, Виду Јуришићу.