Програм Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске настављен је овог викенда у Бањалуци, а међу најбољим јуниорима тренирали су Лука Цвјетковић, Душан Милановић, Андреј Ђокић, Андреј Недић, Марко Максимовић, Тарик Реџић, Јован Синадиновић и Владан Тадић. 

Тениски савез Републике Српске je 2012  године покренуо рад Националног тениског центра у који су укључени најперспективнији тенисери из Републике Српске. Због недостатка новца и инфраструктуре овај пројекат је био обустављен, а од прошле године активности су поново настављене. 

Овај пројекат је тада, од многих тениских стручњака из региона оцијењен је као изузетан искорак у организацији тениса и рада са перспективним играчима, а своју потврду добио је и на резултатском плану. Управо су играчи, укључени у овај пројекат, освајали шампионске титуле на државним првенствима Републике Српске и Босне и Херцеговине.

И данас,наши најбољи играчи у јуниорској и сениорској конкуренцији су некада били у НТЦ програму,као дванаестогодишњаци;Малешевић,Добрњац,Тадић,Ђурђевић,Петровић и многи други.

-Тениски савез Републике Српске је понос Тениског савеза Републике Српске. Ово нам је примарни задатак желимо да помогнемо наше најбоље јуниоре који се налазе у транзиционом периоду и да им помогнемо да дођу до првих АТП и ВТА Бодова. Ми желимо да унаприједимо и стручни рад. Покушавамо да  едукујемо и тренере који раде са најбољим играчима.  Такође, један од цилјева ТСРС је едукација судија који суде на домаћој и међународној сцени. О У оквиру наших активности организујемо и кампове, најважнији су тренутно у Српсцу и Добоју. Од 2018 године покренули смо и „НТЦ Јуниор ТИМ“, програм који подразумијева организоване одласке на турнире у пратњи тренера Савеза,организацију тренинга на самим турнирима,бригу о путовањима и смјештају и обезбјеђивање превоза.  Овај програм се спроводи уз заједничко партиципирање родитеља и ТСРС и критике су одличне. - рекао је предсједник Стручног одбора ТСРС Ненад Јандрић. 

Тренутно,подршку НТЦ пројекту Тениског савеза Републике Српске Министарство породице , омладине и спорта у Влади Републике Српске на челу са министром Соњом Давидовић , градска Управа града Бања Лука,Министарство трговине и туризма те наша два највјернија спонзора: МТЕЛ и Крајина Клас