Министарство породице омладине и спорта у Влади Републике Српске послало је допис свим спортским савезима, међу њима и Тениском савезу Републике Српске, да обавијести све своје чланове који у својој структури имају стално запослена лица да доставе тражене податке како би им Влада Републике Српске рефундирала средства за плате запослених и припадајуће доприносе. 

Обавјештење Министарства породице омладине и спорта преносимо у цјелости: 

У „Службеном гласнику Републике Српске“ број 35/20 објављена је Уредба са законском снагом о пореским и другим мјерама за ублажавање посљедица насталих усљед болести „COVID-19“ изазване вирусом „SARS-CoV-2“. Наведеном Уредбом утврђене су пореске мјере с циљем смањења неликвидности пореских обвезника узрокованих ванредним стањем.

Једна од пореских мјера јесте обезбјеђење средстава за плаћање пореза и доприноса за исплаћене плате за март 2020. године од стране правних лица и предузетника којима је одлуком Републичког штаба за ванредне ситуације, градског штаба за ванредне ситуације или општинског штаба за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности као и обезбјеђење средстава за исплату најниже плате и доприноса за исту за април 2020. године од стране правних лица и предузетника којима је одлуком једног од штабова забрањено обављање дјелатности или који су престали са радом због посједица дјеловања пандемије.

У складу са чланом 14. горе наведене Уредбе Министарство породице, омладине и спорта је дужно да утврди списак правних лица и предузетника којима је одлуком једног од штабова за ванредне ситуације забрањено обављање дјелатности и списак правних лица и предузетника који су престали са радом због посљедица пандемије, а из своје ресорне надлежности.

Уколико сте обухваћени горе наведеним мјерама, молимо Вас да нам се обратите на адресу електронске поште Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. како би Вас уврстили на списак из члана 14. Уредбе.

Спортске савезе молимо да ову поруку прослиједе својим чланицама.

Приликом обраћања, доставите нам сљедеће информације:

  • пословно име субјекта (пун назив са рјешења о регистрацији),
  • ЈИБ пословног субјекта,
  • сједиште пословног субјекта,
  • шифра претежне дјелатности,
  • број запослених особа,
  • информацију о томе који је штаб донио одлуку о забрани обављања дјелатности, односно информацију о разлозима престанка Вашег рада, а везано за посљедице пандемије.

Рок за достављање информација јесте 24. април 2020. године.

Такође, напомињемо Вас да сте уз горе наведено дужни поступити по ставу 2. члан 12 и ставу 4. члан 13. Уредбе те Ваше захтјеве поднијети и Пореској управи Републике Српске.

За све нејасноће молимо Вас да се обратите секретару ТСРС на број телефона 065/950-273. Такође клубови који нису чланови ТС РС или немају плаћену чланарину за 2019. или 2020. годину потребно је да се јеве секретару ТСРС ради консултација.