Тенис је према мишљењу свјетских стручњака у групи спортова са нултим ризиком на заразу корона вирусом па с обзиром на то очекујемо да ће Министарство породице омладине и спорта Републике Српске већ до 15. маја дозволити рад на тениским теренима – рекао је генерални секретар Тениског савеза Републике Српске Драган Драгичевић.

Он је објаснио да је, по угледу на велики број европских земаља, те правила која су донијели тениски савези у региону али и представници Свјетске тениске федерације (ИТФ), тенис могуће играти са малом стопом ризика од заразе корона вирусом.

 
-По свјетским стандардима тенис је један од најбезбједних спортова са нултим ризиком за добијање или ширење корона вируса. Уз мјере превентиве који би клубови и играчи требало да спроводе, са пуним правом можемо очекивати да се дозволе тренинзи играчима и наравно рекреативни дио до половине овог мјесеца. У ограниченим условима сматрамо да може почети и рекреација на тениским теренима. Ми смо те услове већ припремили кроз један правилник јер желимо спремни да дочекамо одлуку надлежних институција о наставку спортских активностима. С обзиром на то, очекујем да ће тенисери већ 15. маја, ако не и раније, почети са тренинзима – рекао је Драган Драгичевић.
 
По узору на Тениски савез Србије у плану је каже Драгичевић да, уз поштовање апсолутно свих мјера надлежних институција, омогуће спаринг мечеви најбоољих младих тенисерки и тенисера.
 
-Тениски савез Републике Српске већ ради на изради плана активности у другој половини мјесеца, а у шестом мјесецу у плану су и први тренинг турнири које би организовао Тениски савез Републике Српске у неколико градова Реублике Српске. У складу са епидемиолошком ситуацијом у датом тренутку одредићемо и узраст играча, односно све услове под којима би се спаринг мечеви одржали како се не би угрозила сигурност играча. Ово не би били званични турнири него тренинзи са онолико играча колико би у том тренутку било дозвољно правилима надлежних институција. Ситуација није свакидашња али ми гледамо искуства савеза из окружења, прије свега Тениског савеза Србије , и покушавамо да на неки начин надокнадимо све оно што су играчи изгибили и припремимо их да буду конкурентни када се сезона настави – објаснио је генерални секретар Тениског савеза Републике Српске Драган Драгичевић.