Свјетска тениска елита, предвођена Новаком Ђоковићем, долази у Бањалуку. Најбољи тенисер свијета окупио је врхунске асове бијелог спорта који ће да се представе публици на регионалном “Адриа Тоур” догађају од 13. јуна до 5. јула.
“Адриа Тоур” ће бити одржан у градовима широм Балкана, а први турнир креће из Београда, на теренима ТЦ Новак (13/14. јун), да би се потом преселио у Задар (20/21. јун), затим у Црну Гору (27/28. јун) и у Бања Луку (3/4. јул).
 
Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић каже да је ово највећа тениска манифестација коју је Бањалука икада видјела.
 
– Ја се тренутно налазим у Београду на интензивној сам комуникацији са пријатељима из Тениског савеза Србије који су укључени у организацију овог великог тениског спектакла. Много је детаља које треба да прецизирамо до почетка јула, односно, много раније како би све било спремно за овај највећи тениски догађај који су Бањалука и Српска икада имале прилику да виде.  Оно што могу да кажем у име Тениског савеза Републике Српске и Тениског клуба Младост који је одређен да буде домаћин једног од турнира јесте да ћемо заиста учинити све да будемо добри домаћини, да урадимо све да испунимо прописе који су постављени за ову велику манифестацију. Сигуран сам да ћемо уз помоћ институција Републике Српске учини све да ово буде једна велика тениска посластица за све љубитеље тениског спорта али у за све оне који поштују рад нашег највећег спортисте али и највећег спортисте свијета Новака Ђоковића – рекао је предсједник Тениског савеза Републике Српске 
Поред Ђоковића, који ће играти све турнире, највећа звијезда ове спортске манифестације биће 26-годишњи Аустријанац Доминик Тим, трећи тенисер планете, троструки гренд слем финалиста, освајач 16 АТП пехара, укључујући и један из мастерс 1000 серије у Индијан Велсу.
 
Учешће на “Адриа Тоур” је потврдио и Бугарин Григор Димитров, тенисер којем је трећа позиција на ранг листи била најбољи пласман, а тренутно је 19. играч на свету. У каријери је до сада освојио осам титула у синглу, и један је од најквалитетнијих такмичара са ових простора.