Најбољи свјетски тенсер Новак Ђоковић, први пут се обратио медијима након објаве да ће се Адрија тур одржати у Србији, Црној Гори, Хрватској и БиХ, а овом приликом потврдио је да ће и Александар Зверев играти у Београду гдје ће правити друштво њему, Доминику Тиму и Григору Димитрову.
-Феноменална вијест, Саша Зверев ће да дође у Београд, поред тима и Димитрова. Захвалан сам им и пресрећан што ћу имати прилику да их угостим у мом родном граду и надам се да ће се до тог 13. јуна неке регулације измијенити, па ћемо можда имати могућност да имамо и публику. То је нешто што је неизвјесно као и неке ствари у вези са корона вирусом – рекао је Новак Ђоковић који се захвалио свим медијима.
 
 
-Хвала што се препознали значај ове јадранске турнеје која ће трајати мјесец дана. Срећан, сам, радостан и узбуђен што ћу имати прилику да играм у Београду и путујем у регуону у сусједне земље и тамо наступим на турнирима који су организовани у неколико недјеља. Хуманитарни карактер, сви приходи од уговора, тв права и осталог ће заправо ићи у хуманитарне организације. Моја фондација ће бити једна од тих, а свјетске звијезде које буду долазиле ће имати могућност да изаберу неке хуманитарне организације да ли овде или у свету то је њихова одлука. Сви они овдје долазе бесплатно због мог односа са њима и карактера турниа. Неки ће одиграти један викенд, неки ће играти више и мораћемо појединачно са сваким да причамо – рекао је Новак.
Најбољи тенисер Свијета Новак Ђоковић истакао да да су тренутно сигурни турнири у Београду и Задру.
 
-Извесно је да ће Београд и Задар турнири на тим локацијама, Црна Гора још није потврђена 100 одсто као ни БиХ. Желимо да се тамо одрже турнири, али просто због касног почетка те двије посљедње локације нису сигурне, али радимо на томе да се то тамо турнири одрже. Као што сам рекао сви тенисери ће доћи у Београд, Тим ће играти само у Србији, Зверев ће ићи и у Хрватску, Димитров и у Црно Гору. Преговарам са још неколико интернационалних звијезда, такође и националних – објаснио је Новак.
 
Милиновић: Разговарамо са организаторима
 
Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић у интензвном је контакту са оранизаторима Адриа Тура и до краја седмице требало би, каже он, да буду отклоњене све дилеме у вези са доласком најквалитенијег играча свијета у Бањалуку.
-Радимо на усаглашавању свих детаља у вези за одржавањем турнира Адриа Тура у Бањалуци, у току ове седмице ћемо разговарати о отклањању свих дилема у вези са тим да ли ће турнир у нашем граду бити одржан у шта ја уопште не сумњам – рекао је предсједник Тениког савеза Републике Српске Драшко Милиновић.