Министар омладине и спорта Србије Вања Удовичић и министрица породице омладине и спорта у Влади Републике Српске Соња Давидовић посјетили су данас Национални теники центар Тениског савеза Републике Српске гдје су разговарали са предсједником Тениског савеза Републике Српске Драшком Милиновићем. 
-Ми знамо да Република Српска и Србија имају посебне пријатељске везе, специјалне и паралене везе на основу којих смо покренули бројне пројекте и  на основу тога је успостављена сарадња два савеза. Из тога је проистекла и данашња посјета Националном тениском центру. Ми ћемо настојати да у наредном периоду овај центар буде домаћин великих догађаја, кампова, наравно уз подршку два ресорна министарства. Знамо да је тенис у експанзији, прије свега захваљујући Новаку Ђоковићу, и то нам даје за обавезу да обезбједимо услове и учинимо их још бољим али не само у тенису него у свим другим спортовима – рекла је министрица породице омладине и спорта у Влади Републике Српске Соња Давидовић. 
 
Министар Вања Удовичић похвалио је изградњу Националног тениског центра додајући да су овакви објекти претпоставка за развој спорта.
-Драго ми је да сам овдје и да се могу увјерити да млади спортисти имају боље услове за рад. Велико ми је задовољство што видим један овакав зачајан спортски центар и центар који већ сада има значајау улогу у развитку не само тениса већ и спорта генерално у Републици Српској. Мислим да кроз овакве пројекте који су показали да могу да угосте најбоље тенисере показујемо колико смо спремни да у наредном периоду улажемо више средстава снаге и енергије да бисмо омогућили да Бањалука буде отворена за све посјетиоце, а и да се Република Српска нађе на значајном мјесту  мапе европског и свјетског спорта. Са министарком сам разговарао о још тјешњој сарадњи. У наредном периоду репрезентације Србије ће боравити у Републици Српској и Бањалуци. Договрили смо се да већи број тенисера борави овдје на припремема и камповима које ћемо заједнички организовати – обаћао је Удовичић.  
Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић истиче да је подршка Србије значајна и додао да су данас договорени неки конкретни кораци. 
-Сама идеја за изградњу овог центра је  дошла из Србије, сви знате како смо кренули у ову причу. Успјели смо да направимо овај инфраструктурни објекат и опет су Србија и Република Српска показале да заједно и у тешким условима могу да направе нешто што ће бити ослонац и темељ за развој тениса. Оно што је Тениском савезу Републике Српске најинтересантније су тениски кампови, који би били подржани од оба министарства. Сада имамо услове да се то догоди у Бањалуци  и желимо да ти кампови буду чешћи. Вјерујемо да ћемо дићи наш Челенџер, који се организује 18 година, на виши ниво и наравно да га додатно унаприједимо у можда чак и АТП турнир. Надамо се да ћемо у томе успјети уз подршку Србије и наших институција које су директно учествовале у изградњи Националног тениског центра, а без све ово не би било могуће – рекао је Милиновић.