За Марка Максимовића 2020. година била је више него успјешна. Након што је проглашен за најперспекитвнијег спортисту Босне и Херцеговине  примио је још једно вриједно признање -  награду Олимпијског комитета Босне и Херцеговине „Врхунски спортски резултат у 2020. години. 

Марку је награда уручена 17. децембра 2020. године на годишњој манифестацији уручења награда успешним и надареним спортистима у Сарајеву. Подсетимо, члан Тениског клуба Добој је пре неколико дана добио награду за најперспективнијег спортисту-јуниора у Босни и Херцеговини за 2020. годину.
 
Марко Максимовић има 14 година и вишеструки је првак Босне и Херцеговине у категоријама до 10, 12 и 14 година, и јуниорски репрезентативац БиХ. Почетком ове године побиједио је на два развојна Тенис Европе турнира у Турској и ушао у Тим Европе до 14 година. Такође, освојио је ТЕ турнире до 14 и 16 година у Суботици, Београду, Мостару и Панчеву, а играо полуфинале у Загребу.
 
У дублу је тријумфовао у Панчеву, а освојио друга места у Београду, Загребу и Мостару. Марко тренутно заузима 12. мjесто на ранг-листи најбољих европских играча до 14 година, а само по резултатима из ове године заузима 6. мјесто. Изборио је пласман на завршни мастерс у Монте Карлу, који је отказан због вируса корона.
 
Тениски савез Републике Српске за перспективне спортисте БиХ предложио је и Теу Ковачевић, међути, жири је предност дао Марку Максимовићу.