"Бијељина слави Новака Ђоковића" био је назив манифестације која се одржала на платоу ресторана "Пет језера" уочи јединственог подухвата најбољег тенисера свијета, 311. седмице на лидерској позицији Асоцијације професионалних тенисера.

 Отац најбољег свјетског тенисера Срђан Ђоковић захвалио се Бијељини и Републици Српској што су организовале, чак и прије Србије, манифестацију којом се обиљежава и слави велики успјех Новака.
 
 - Овдје сам као у својој земљи, као у својој кући, Република Српска и Србија имају Новака Ђоковића и поносни су на њега. Повод славља фантастичан, чињеница да српски народ има Новака таквог какав јесте тешко ће се у историји поновити. Новак ће у наредних годину и по дана имати све параметре на својој страни. Новак је понос Србије, српског народа и свих народа у региону и цијелом свету. Он проноси славу спорта, познавања историје свог народа и у сваком погледу је понос и дика сваке породице, овдје и у свијету -  рекао је Срђан Ђоковић.
 
 Он је подсјетио да често има обичај да каже да је Новака "изгубила породица, али га је добио народ, цијели регион и цио свијет - 
 
 На импровизованом тениском терену млади чланови Тениског клуба "Ас" из Бијељине показали су своје знање "краљевског спорта".
 
Доласку на Пет Језера претходио је сусрет Срђана Ђоковића са Његовим преосвештенством епископом зворничко-тузланским Фотијем. 
 
Извор: Инфо Бијељина