Мануел Жинар освојио је трофеј на 12. ИТФ Фјучерсу „Добој Опен 2018“ пошто је у финалу био бољи од БХ тенисера Нермана Фатића са 2:0 (6:3, 6:4). 

 Жинар је тријумфом у Добоју освојио 18 АТП бодова и новчану награду од 2.228 долара док је Фатић пласманом у финале стигао до 10 бодова и новчане награде 1.348 долара.

До првог брејка Француз долази у трећем гему за вођство од 2:1, а потом сигурним сервисом и  до предности од 3:1. У наредном сервис гему Фатић је успео добити поен, међутим Жинар је поново везао два поена, прво, на свој сервис, а потом је у наредном гему дошао до три брејк лопте, исористио прву и повео са 5:2, а на крају је у овај сет добио са 6:3. 

Други сет почео је на неуобичајен начин, са три везана брејка. Нерман Фатић боље је ушао у овај део игре и одмах на старту дошао до брејка, међутим Жинар је узвратио на исти начин и поравнао резултат на 1:1 али је  Фатић добио  наредна два гема за вођство од 3:1. Након овог вођства БХ тенисера Француз уз два брејка долази до предности од 5:4.  Фатић је деветом гему брејком смањио преднот на 5:4, али је Жинар проново дошао брејка за коначну побједу.

TK Doboj 40 godinaManuel Ginar