У Анталији у Турској завршен је први од два Развојна турнира за дјечаке и дјевојчице до 14 година (ITF/Tennis Europe 14 & Under Development Championships) , у организацији ТЕ и ИТФ. Турнир траје од 2. до 8. марта 2020. године, а сљедеће недјеље се одржава други турнир.
Овај турнир је затвореног типа, и на њему учествује 42 дјеце из 15 мањих земаља, са мање развијеном тениском традицијом. Послије једнодневног тениског кампа, одржавају се турнири затвореног типа.
 
Члан Тениског клуба Добој, Марко Максимовић,  је заиста одиграо фантастично читав турнир и на крају га и освојио. Занимљиво је рећи да је финале у Анталији било из БиХ. Након велике борбе Марко је у финалу побиједио свог другара и дубл партнера из репрезентације Фатиха Шишића из Зенице резултатом 7-6(1), 6-7(1), 6-4...
Треба напоменути да су Марко и Фатих играли на поменутој турниру и финале дубла, гдје су изгубили резултатом 2-1..
Сутра, 09. марта 2020. године Марко започиње и други турнир у Анталији, гдје такође очекујемо лијепе вијести..
Ови турнири одржавају се од 1996. године, и помажу дјеци из мањих земаља да стекну међународно искуство на јаком турниру. На оваквим турнирима су учествовали Викторија Азаренка, Симона Халеп и Григор Димитров. Руководилац Развојног сектора ИТФ/ТЕ је Хрвоје Змајић из Хрватске.
 
Од земаља бивше Југославије, на турниру учествују дјеца из Сјеверне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и тзв. Косова. Учесници турнира присуствују и часовима у оквиру "Tennis Europe Junior School"
 
Из Босне и Херцеговине на турниру учествују Марко Максимовић, Фатих Шишић, Анастасија Игњатић, Асја Салкановић и селектор Исмар Салчиновић.