Иан Болобан, члан Тениског клуба Борац и тенисерка ТК Гем из Сарајева Алона Брзина побједници су Првенства Републике Српске из календара ТС БиХ које је одржано у Бањалуци на теренима Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске и Тениског клуба Младост.
 
Болобан је у финалу побиједио Филипа Ђокића (ТК Сол Брчко) резултатом 2:0, по сетовима 6:3, 6:0.
Тенисер бањалучког Борца је у првом колу био слободан, а на путу до финала побиједио је редом:  клупског колегу Филипа Икића (6:0, 6:0), члана Прохеме Данила Граховца (6:0, 6:0), Ади Џинђовски му је  је предао меч, потом је био бољи од Махира Бутковића са 6:3, 6:0, да би у финалу био бољи и од Филипа Ђокића.
NTC turnir
 
Алона Брзина је у борби за велики пехар побиједила Милицу Трифуновић (ТК Сол) са 6:4, 6:1. У првом колу била је боља од чланице ТК Спортинга Уне Мехмедбашић са 6:1, 6:3. У осмини финала побиједила је Ингу Шобот (6:0, 6:0), а потом у финалу прије финала Теу Ковачевић из Градишке са 6:0, 3:6, 10:7. 
 
Драган Драгичевић, генерални секретар Тениског савеза Републике Српске, рекао је да је ово било изузетно квалитетно такмичење које је окупило рекордан број тенисерки и тенисера из цијеле БиХ.  
 
-29 тенисерки у женској конкуренцији и 39 тенисера у мушкој конкуренцији из цијеле БиХ је учествовало на овом превснвву Републике Српске. Ово је једно од најмасовнијих такмичења у последњих пет шест година што нас итекако радује, а значајно је и по томе што је ово било прво званично такмичење које се играло у Националном Тениском центру Тениског савеза Републике Српске. Имали смо ноћно финале у условима који до сада нису виђени, могу слободно рећи у региону, и све је протекло у најбољем реду – рекао је генерални секретар Тениског савеза Републике Српске Драган Драгичевић.