Вања Добрњац, тенисер Бањалучког Борца рођен је 7. маја 2001. године у Бањалуци, а својим резултатима, већ је скренуо на себе пажњу тениске јавности.

До сада је у својој каријери освојио три турнира из календара Тенис Европе у синглу, а четири пута славио је и у конкуренцији парова. Освојио је и да ИТФ турнира, а играо једно финале овог турнира у конкуренцији парова.

Пред Вањом су озбиљни планови за наредни период. 

Vanja Dobrnjac srpska zastava

-Од важнијих турнира који долазе један од најважнијих је ИТФ турнир прве категорије у Врсару који ће се одржати почетком априла, а учествоваћу и на серији професионалних турнира у БиХ. Покушаћу да освојим прве бодове за свјетску тениску туру.

Вања у Београду наступа за Црвену звезду, а сматра да је потребно више средстава за овај спорт.

-Тенис је релативно скуп спорт тако да можда недостаје тих финасијских средстава и могућност тренирања са најбољим јуниорима у региону. То је оно што би сигурно довело до много бољих резултата – јасан је Добрњац који додаје да Национални Тениски Центар Тениског Савеза Републике Српске у том смислу има велики значај.

-Ако се нађу добри тренери који би помгли нама јуниорима и организовали спаринге са најбљим тенисерима из региона и наравно помогли око одласка на турнире значај би био огроман. Ово је посебно значајно за моју генерацију која наредне године прелази у професионални тенис – додао је Добрњац.

Управо 2019. година кључна је у преласку Вање Добрњца у професинални тенис у којем за циљ има да се позционира на професионаној АТП листи.