Данијел Химено Травер, побjедник Челенџера „Бањалука 2009“ и ове године ће наступити на АТП турниру у овом граду, а у главни костур ушао је на основу позивнице организатора.

Након што су тенисери који су првобитно добили пропуснице организатора Миомир Кецмановић из Србије, један од најбољих јуниора свijeета, и Дејвис Куп репрезентативац Босне и Херцеговине Томислав Бркић ушли у главни дио турнира на основу ранга, а због отказа неколико играча, организатори су ове двије позивнице уручили Даниелу Химено Траверу и хрватском тенисеру Фрањи Распудићу. Друге двије позивнице, према ранијем плану додјељене су Јапанцу Кенту Тагашири и Хрвату Нини Сердарушићу. Организатори турнира посебно су задовољни због доласка Травера, тенисера који је добро познат бањалучкој публици пошто је више пута играо у Бањалуци, а 2009. године освојио је турнир. Ради се о играчу који је на заласку каријере, а најбољи пласман имао је у 2013. години када је био 48. Играч света. Када се указала прилика за да му се уручи позивница, директор турнира Лана Поповић истиче да дилеме није било.
-Ради се о играчу који је на неки начин обиљежио наш турнир, један је од освајача и ми му се на овај начин желимо одужити. Срећни смо што ћемо Травера, који је својевремно бити истински љубимац бањалучке публике, поново угостити у нашем граду. Другу позивницу уручили смо још једном играчу из региона Фрањи Распудићу – изјавила је Лана Поповић.
Након одустајања Немца Марсела Седрика Штебеа први носилац у Бањалуци биће шпанси тенисер Роберто Карбељас Баена, 109. играч на АТП листи, а најбољи пласман у каријери му је 95. позиција коју је заузимао прије годину дана.
-Турнир неће бити ништа мање квалитетан пошто је Карбељас, који је заменио Штебеа на позицији првог носиоца изузетно квалитетан тенисер о чему сведочи и његов пласман на АТП листи. Осим њега ту је још доста квалитетних тенисера и нема сумње да ће мечеви у Бањалуци ове седмице бити изузетно квалитетни – додала је Поповић.