Новак Ђоковић је наставио успјешан низ у Риму. Српски тенисер је са 2:0 савладао Алберта Рамоса Виноласа по сетовима 6:1, 7:5 и тако остварио шесту побједу у исто толико међусобних дуела.
 
Новак Ђоковић је сјајно одиграо први сет. Српски тенисер је одмах направио брејк. Сјајним форхендима је нападао Шпанца који није имао рјешење па је Новак повео са 3:0. Тек тад је Алберт Рамос Виолас успио да освоји гем на свој сервис, али је то уједно било све што је урадио.
 
Ђоковић је био сигуран на свој сервис, затим је направио још један брејк за 5:1 који је само потврдио иако је противник имао шансу да га одмах врати.
 
Међутим, три везана поена, сјајан сервис и скраћена лопта су ријешили први сет.
 
На почетку другог сета некада први играч свијета је био сигуран на свој сервис док се Шпанац мучио. Успио је да спаси двије брејк лопте, али је Ђоковић наставио јаче да напада па је направио брејк у петом гему и повео 3:2.
 
Предност је чувао све до десетог гема кад је сервирао за меч. Међутим Рамос Винолас користи другу брејк лопту и долази до изједначења 5:5.
 
Но губитак сервиса није уздрмао Ђоковића који одмах узвраћа новим брејком а затим не пропушта другу шансу да оствари трећи тријумф у Риму.
 
Наредни ривал је Кеи Нишикори који је са 2:0 у сетовима савладао Филипа Колшрајбера.
Извор: srpskainfo.com