Jанко Типсаревић, један од најбољих српских тенисера, Послије 14. Новакове титуле на Грен слемовима и побједе над Дел Потром у финалу УС Опена каже да уопште није сумњао у српског аса и да није било питање да ли ће, него када ће се Новак вратити у сам свјетски врх. 
Од почетка ове године сам у контакту са Новаком од почетка његове патње знам кроз шта пролази. Некад у марту када је био 17. на свету ја сам рекао да ће следеће године у то вријеме бити свјетски број један. Једино што сам га посаветовао јесте да буде стрпљив, да не може ништа да се деси преко ноћи. Нормално је било да за почетак овог његовог пута ка повратку у свјетски врх пролази кроз осцилације и да некада добије и „по дупету“. Сада смо у првој половини септембра и ово што је Новак до сада урадио је невјероватно – рекао је Јанко Типсаревић и додао: 
-Нова је прихватио је савет, послије пораза бисмо се чули, и заиста није правио драму, направио би  дан паузе и сутра почето са тренингом. Највећи фактор његовог повратка је чињеница да га не боли лакат и да је здрав и уопште није било питање да ли ће се он вратити у свјетски врх него кад ће се то догодити. Искрено ја који сам јако вјеровао у њега нисам мислио да ће се ово догодити овако брзо. Тај његов повратак на број један може да се догоди већ до краја године, а то, смијем да се кладим, нико није вјеровао када је изгубио друго коло Аустралијан опена – рекао је Јанко. 
Желио сам да играм у Бањалуци
Један од најбољих српских тенисера, који је требало да наступи на челенџеру у Бањалуци, каже да му је јако жао што, због повреде, није могао да се такмичи.  
-Чим сам дошао људи су рекли да им је јако жао што ја нећу играти, верујте ми ако је неком криво због тога онда је мени сигурно 20 пута горе него свима вама. Толико сам желео да ми ово буде први турнир након више од годину дана неиграња. У протеклих две недеље, да бих покушао да играм, примио сам чак осам ињекција кортикостероида у ногу али на жалост ни то није било довољно.
Будите поносни на Челенџер „Српска Опен“ 
-Не могу да вјерујем да је прошло готово 15 година од када сам последњи пут био овдје. Овај турнир је заиста, један од најквалитетнијих челенџера који има све оно што је потребно на једном мјесту да би турнир био квалитетан, почев од терена, смјештаја, превоза и свега осталог. Квалитет је такође на изузетном нивоу, а оно што је мали проблем је чињеница да се он игра у термину Дејвис купа и што су поједини играчи, који су међу најбољим у својим земљама, приморани да одустану – рекао је Јанко.