Италијан Алесандро Ђанеси је побједник АТП Челенџера “Српска опен”. У сјајном финалу је након маратонске борбе савладао искусног Аргентинца Карлоса Берлока са 2:1, по сетовима 6:7(6), 6:4, 6:4.
Побједнику турнира Ђанесију припало је 12.250 евра и 100 АТП бодова и напредоваће на 175. мјесто свјетске листе, а ово му је други трофеј на Челенџерима. Поражени Берлок је добио 7.200 евра и 60 АТП бодова.
 
Ђанеси је сјајно ушао у финале. Италијан је повео 3:0 и имао је добар ритам. Међутим, Берлок је веома брзо успио да преокрене меч. У петом гему је искористио прву брејк лопту, а затим и у седмом гему па је стигао до предности 5:3.
 
На резултату 5:4 Аргентинац је сервирао за сет. Ђанеси је међутим сјајним форхендима спасио чак три сет лопте и успио доћи до изједначења. Италијан је био сигуран на свој сервис па је он повео 6:5 а затим у наредном гему имао сет лопту коју није искористио.
 
Генерални спонзор турнира је компанија ПРОИНТЕР,  спонзори су компаније М:Тел и Ланако. Генерални покровтељ турнира је Влада Републике Српске, а медијски покровитељ Телевизија Републике Српске. 
Комплетне резултате можете видјети ОВДЈЕ