Ласло Ђере је након тријумфа у Рио де Женеиру напредовао на АТП листи за 53 позиције и тренутно је 37. играч свијета. На почетку своје каријере Ђере је освојио трофеј у Приједору, играо у Бањалуци, а потом је побјеђивао најбоље свјетске играче.

У жижу јавности дошао је након што је откривена његова породична трагедија, јер је са само 16 година остао без мајке, а крајем прошле године и без оца. Упркос чињеници да је прошао кроз велике животне кризе превазишао их је и на терену радио сјајне ствари.

Дејвис куп репрезентативац Србије - Ласло Ђере спада у ред најталентованијих тенисера и једна је од главних карика будућности спорта у овој земљи.

Са пет година је добио свој први рекет и почео је са тренинзима. Када је већ у раним почецима показао свој раскошни таленат, више није било двоумљења гдје ће, и како, Ласлов даљи живот бити програмиран.

Млади тениски ас Србије је блистао у вријеме јуниорске каријере, а прави бум направио је у финишу 2012. одигравши финале чувеног турнира за јуниоре Еди Хер, а недјељу дана касније тријумфовао је на Оранж Боулу - једном од најпрестижнијих јуниорских турнира у свету.

У професионални тенис ушао је 2013. године када је освојио два турнира из фјучер серије одиграна у Србији (Кикинда и Златибор). У 2014. освојио је четири фјучерса (Бол, Приједор, Ниш, Сенегал). Са непуних 20 година, 2015. је зацртао да крене у офанзиву на профи сцени, а његова сјајна игра на челенџеру у Пристојеву (наградни фонд 150.000 долара) гдје је стигао до финала, показала је да је овај млади тенисер „зрео“ за велика тениска дјела, освојивши у овој сезони и фјучерс у Египту.

Услиједила је 2016. година у којој је прошао квалификације и играо главни турнир грен слем такмичења у Паризу, играо финале челенџера у Милану и Кортини, освојио фјучерс у Опатији и још хватао залет за пробој у топ 100, што је остварио у 2017. години која је била веома успешна за Ласла.

Прву челенџер титулу освјаја 2017. године у Перуђи гдје је тријумфовао у финалу против Шпанца Данијела Муњоза де ла Нава. У Будимпешти на АТП такмичењу, исте године, играо је полуфинале, на том путу савладавши Руса Медведева, земљака Троицког, Шпанца Вердаска.

Услиједило је и АТП четвртфинале у Истанбулу, финале јаких челенџера у Вићенци, Попраду, Сан Бенедету и Алматију. Добре игре и резултати скренуле су пажњу па је Ласло позван у Дејвис куп репрезентацију Србије. Дебитовао је у полуфиналном мечу Свјетске групе против Француске 2017. и то против Цонге.

У сезони 2018. стигао је до најбољег ранга 83. мјеста на АТП листи. Играо је полуфинале АТП турнира у Истанбулу гдје је савладао Истомина, Сепија, Лоренција.

Играо је финале челенџера у Риму (64.000 €) и финале Простејова (127.000 €), освојио је челенџер у Милану (43.000 €), играо полуфинале АТП турнира у Гштаду (561.345 €).

Од овог сјајног играча и момка тек се очекују врхунски резултати на свјетској тениској профи сцени и у дресу националног тима Србије јер је он саткан и спреман за велика днела.

Ласло Ђере

Датум рођења: 02. јун 1995. године - Сента

Игра десном руком.

АТП рејтинг: сингл – 90 (37. најбољи рангостварио 25. 02. 2019.)

Висина: 188 цм

Тежина: 82 кг

Професионалац од 2013. године