Након што је освојио трофеј у Рио де Женеиру и подигао први АТП пехар, Ласло Ђере је својим емотивним говором расплакао планету, а након преспаване ноћи још увијек, каже, није свјетан свог успјеха.
 
Ласло је тријумф у Рију посветио рано преминулим родитељима. Са 17 година година изгубио је мајку, прије три мјесеца и оца, које је покосила сурова болест.
 
-Да, трофеј у Рију посвећујем мојим родитељима. Захваљујући њима ја сам ово што јесам, бескрајно су вјеровали у мене. Заједно смо сањали овај тренутак и верујем да ме они сада виде. Желио сам и желим да их учиним поносним. Вјечно сам им захвалан на свему, моје мисли су са њима, као и моје срце. Остаћу заувек посвећен томе да све што радим радим на начин како су ме они учили – каже Ласло.
 
Бацио нас је све на кољена. Сузама младића огрнутог снагом и херојством какво се ријетко среће и виђа придружиле су се и сузе свих нас поред малих тв екрана који су пратили финале у Бразилу и здушно навијали за њега. Тренутак који ће вечно памтити јунак српског и свјетског тениског неба памтиће цијели свијет, јер његова прича је посебна, несвакидашња, слама срце, боли, она инспирише. Довољно је рећи Ласло Ђере!
Дејвис куп репрезентативац Србије први АТП трофеј у каријери освојио је победом у финалу турнира у Рио де Жанеиру над Канађанином Феликсом Ожеом Алисимом 6:3, 7:5.
 
-Све је још свјеже. И свјетсан сам и нисам недеље иза мене и свега што ми се за само седам дана догодило. Недеља великих емоција, разорних емоција, посебно у тренутку када сам узео тај побједнички поен и подигао пехар, заувијек ћу се сећати овог дана. Први пут сам у Рију, први турнир у овом граду у коме сам доживио моју недељу снова. Знао сам да једном мора да крене на боље, након толико мечева, турнира на којима сам имао велике мечеве у шаци, на крају губио тјесно, сада се све отворило. Све је кренуло побједом над Тимом, након тога добио сам посебно надахнуће и осећао да је дошло време за нешто веће“ – објашњава Ласло.
 
У финалу имао је тешког противника, османаестогодишњег Канађанина Феликса који је као јуниор освојио УС Опен и који је једна од звијезда које долазе, о чему свједоче и резултати које је постигао на профи сцени.
 
„Тежак меч и физички и психички. Феликс је заиста играч чије време долази и неко ко ће правити велике резултате. Први сет сам одиграо чврсто, сигурно. У другом је мој противник рано дошао до брејка, али сам успио да вратим брејк и на 5:4 дођем до прве меч лопте. Након пропуштене четири меч лопте искористио сам пету за победу и остварење сна“.
 
Тријумф у Рију Ласлу доноси скок на АТП са 90. на 37. позицију, што је његов најбољи ранг до сада. Одмора нема, следи АТП турнир у Сао Паулу где ће у првом колу снаге одмерити са Италијаном Александром Ђанесијем.