Аргентинац Николас Ели (десно на фотографији) и тенисер из Будве Бранко Ђурић који наступа под заставом Србије сасвим сигурно су играчи чија имена треба запамтити.
И један и други већ су оставили дубок траг у свјетском тенису. Иако  још увијек немају 15 година већ играју турнире у конкуренцији играча до 18 година. У Европи и Јужној Америци тренутно су без конкуренције у својој узрасној категорији, тренутно играју на ИТФ јуниорском турниру у Тениском клубу Бањалука.
Ели је шампион Јужне Америке у конкуренцији до 14 година, и оним што ради на терену сасвим сигурно наговјештава да ће имати блиставу каријеру.
 
-Први пут сам у Бањалуци, а осим овог играћу још доста турнира у Европи. Нажалост, нисам прошао даље, елиминисан сам у првом колу, али из сваког пораза требам да учим и сигуран сам да ће мечеви и турнири који долазе бити много успјешнији – рекао је нам је Николас Ели који има и свог узора у свијету тениса.
-То је дефинитовно Рафаел Надал, воим начин на који игра, његову енергију. Када изговори “Вамооос” мислим да нико ко воли тенис не остаје равнодушан – каже млади Аргентинац који, иако има огроман потенцијал, спушта лоптицу на земљу.
 
 
  -Мој циљ је да играм меч по меч, да вриједно тренирам и радим, а резултати ће доћи сами од себе – рекао је Николас Ели.
Оно што је Ели урадио у Јужној Америци то је Бранко Ђурић урадио у Европи, с обзиром да је најбоољи тенисер Европе у конкуренцији до 14 година.
 
-Срећан сам што играм на једном оваквом турниру који је изузетно квалитетан, мислим, много квалитетнији од других турнира петог ранга. Прошао сам два кола, и надам се да ћу наставити у стом ритму, а што се тиче мојих дугорочних планова, сасвим сигурно ћу покушати да играм што випе оваквих турнира, а већ од наредне године можда да окушам срећи и на професионалним турнирима.
 
Његов идол је разумљиво Новак Ђоковић, а не крије да воли и Роџера Федерера.
 
Бранко Ђурић, на ИТФ турниру у ТК Бањалука, данас ће играти против Михајла Радосављевића. Данас ће на терен изаћи и два домаћа тенисера. Противник Дражена Петровића биће Милан Мацура из Србије, док ће Вања Добрњац играти против Хрвата Борне Девалда.