Челенџер “Српска Опен” и ове године се налази у АТП календару, а одржаће се од 9. до 15. септембра. Ове године турнир се игра за  80 бодова односнои наградни фонд од 46.600 евра. 
Директорица турнира Лана Поповић истакла је да је изузетно поносна чињеницом да се овај турнир одржава већ 18. пут.  
-Сами знате колико је важно имати један професионални турнир на који долазе играчи из цијелог свијета и добијају једнаке АТП бодове као што их добијају Ђоковић, Федерер и Надал. То је јако важно и то је оно што нам је мотив да издржимо и одржимо овај турнир. У седмици када се игра наш турнир “Српска Опен”, играју се турнир у Шћећину, Истанблу, Севиљи, Шангају и још један челенџер у Америци. Ово је турнир од 80 бодова, смањили смо фа, а да бисмо задржали прошлогодишњих 100 бодова по новим правилима морали бисмо имару турнир од 94.000 евра. Тако да смо ми одлучили 80 бодова и смањили наградни фонд.  Сигурно нећемо изгубити квалитет јер нисмо изгубили половину бодова неего само 20, а бодови су оно најважније због чега се игра овај турнир – рекла је директорица турнира Лана Поповић.   
Директор Тениског клуба Младост Синиша Симеуновић рекао је да су од ове године промијењена правила
- И ове године се играју квалификације, у којима, према новим пропозицијама учествују само четири играча, а од та четири два ће проћи у главни костур. Главни  Костур је постављен на 48 тенисера. Играће се на четири теренеа. Носиоци, њих 16 ће бити слободно у првом колу. ТК Младост ће добити пет Вајлд карти и надам се да ћемо бар једну дати неком од младих перспективних играча из Србије са којом имамо паралелне везе и одличну сарадњу – рекао је директор Тениског клуба Младост Синиша Симеуновић.  
У главном дијелу турнира учествује 36 играча на основу АТП ранга, четири сапозивницама ИТФ-а, затим пет за позивницама које додјељује организатор, два играча из квалификација и један са специјалном позивницом АТП-а.
Директорица турнира Лана Поповић захвалила се свима који су дали свој допринос и помогли организацију турнира.  
- Од почетка са нама као Покровитељи турнира су Предсједник Републике Српске, Влада Репулике Српске и Министарство породице омладине и спорта, а зазим велике компаније Електоркрајина Републике Српске,  Проинтер, М:тел и Ланако. Уз нас је и Тениски савез Републике Српске, а медијиски покровитељ Радио Телевизија Републике Српске. Они су препознали значај овог турнира и свјетску промоцију коју овај турнир доноси Републици Српској - родала је директорица турнира Лана Поповић.