На османаестом челенџеру „Српска Опен“ учестовали су тенисери из 20 земаља из цијелог света, а из ТК Младости, који је организатор, поручили су да ће наредни турнир бити још квалитетнији
 
Побједник турнира је Холанђанин Талон Грикспор који је био бољи од Сумита Нагала из Индије са 2:0 (6:2, 6:3), а организатори су и ове године положили испит.
 
- Још једном смо показали, да овај турнир расте из године у годину и без обзира што је са 100 бодова смањен на 80 ми имамо једнако добре играче. Желим овдје да споменем нашег покојног директора Милана Радаковића који је овај турнир буквално довео у Бањалуку и хвала му на свему што је учинио за овај спорт. Ми због тога имамо још већу обавезу да га одржимо, постали смо пунољетни, турнир напредује из године у годину и сигурна сам да ће у будућности бити још квалитетнији – рекла је директор турнира Лана Поповић.
 
Ово је манифестација која је без премца у Граду на Врбасу што је потврдио и градоначеник Игор Радојичић.
 
-Град Бањалука је од самог почетка уз овај турнир јер је нама битно да имамо у свом граду овакве манифестације јер то утиче на наше међународно позиционирање. Челенџер "Српска Опен" је Бањалуку ставио на свјетску мапу тениса и на најбољи начин промовисао наш град – рекао је градоначеник Бањалуке Игор Радојичић.
 
АТП поени за Малешевића и Тадића
Ове године Челенџер у Бањалуци имао је посебну димензију с обзиром на то да је донио прве АТП бодове домћим тенисерима, Немањи Малешевићу и Владану Тадићу који су у конкуренцији дублова изборили пласман у четвртфинале и освојилли по 15 АТП бодова. На овај начин турнир је добио још већи значај у смислу промоције домаћи