Управни одбор "Ол Ингланд Клаба" одлучио је да због пандемије коронавируса откаже Вимблдон, a то је први пут од Другог свјетског рата да је то такмичење отказано.
Како се наводи, следеће издање Вимблдона биће тек 28. јуна 2021. године, то јест наредне сезоне. Ово је требало да буде 134. издање Вимблдона, али се неће одржати због бриге о здрављу јавности.
 
"Од почетка епидемије коронавируса у јануару, пратили смо информације Владе Велике Британије и здравствених установа. Направили смо анализу ширења болести и тиме смо видјели да би у априлу имали велике рестрикције на ономе што морамо да урадимо како бисмо организовали турнир, или када је било планирано 29. јуна, или касније током љета 2020. године", наводи се у саопштењу.
 
Додаје се да се очекује да кризне мере у Енглеској буду на снази још одређен број месеци и да би било неодговорно покушати одржати турнир уз толику количину ризика.
 
"Ово је одлука коју нисмо олако донијели и то смо урадили мислећи о здрављу јавности и здрављу свих који помажу да Вимблдон буде то што јесте. Добро смо упознати са чињеницом да је Вимблдон до сада отказиван само због свјетских ратова, али ми вјерујемо да је због величине ове глобалне кризе права одлука да се откаже турнир ове године", рекао је Иан Хјуит, предсједник Тениског савеза Велике Британије.