Можемо послати поруку да ће све бити спремно за велики спектакл и позовамо грађане Бањалуке и Републике Српске да посјете овај догађај – рекао је српски члан предједничтва БиХ Милорад Додик који је предједник Организационог одбора турнира „Адриа тур – Бањалука“
 
-За овај догађај смо формирали Организациони одбор, окупили смо се јер нисмо хтјели да пропустимо прилику да у Бањалуци одржимо овако важан догађај. Хвала Новаку, његовој породици, његовој фондацији на чињеници да ће међу три града на Балкану која ће организовати спектакл бити и Бањалука. Прихватили да обезбиједимо све услове и спремно дочекамо турнир. Претпосатавка је да се морају обезбиједити стандарди јер ћемо угостити највеће свјетске играче, Новак је број један и чињеница је да се све мора припремити на најбоји начин – рекао је Додик и додао:
 
Желим на овом мјесту да потврдим да су све претпоставке и логиститка обезбијеђени, потребна је одређена динамика, али извођачи и предсједник грађевиског одбора су потврдили да ће радови бити завршени у року како би се прихватила и монтажа додатних трибина које ће моћи примити око 4.500 људи. У Парку ћемо примити више десетина хиљада људи у шта ми вјерујемо, очекујемо лијепо вријеме и желимо да бањалука то схвати као свој догађај. Шаљемо поруку да можемо да организујемо овакав догађај, да можемо да пратимо захтјевне стандарде и да бањалуку сврстава у градове који могу то да испуне. Надам се да ћемо моћи традиционално рачунати на окупљање важних трениских имена – рекао је Додик.  
 
-Ово је највећи спектакл који је Република српска имала. Турниру ће претходити  квалификациони  ТСРС тоур уз подршку, који организује ТСРС за наградни фонд од 30.000 евра.  Костур ће бити постављен на 32 играча, а планирано је да најбољи са тог турнира учествује на Адриа Тур. Други велики сегмент је Адриа тур село, које ће бити изграђено на преко  4.000 квадрата.  Одмах поред терена са ће бити изграђено са свим могућим садржајима какве заслужеје један велики тениски догађај, по свим стандардима организатора и АТП-а. Ово иза нас је терен који се гради по највећим стандардима, стандардима АТП Мастерса. Желим да се захвалим институцијама без којих не би било овако великог догађаја.  Београд је гледало преко 100 милиона домаћинстава, надам се да ћемо успјети да испоштујемо све стандарде.  Такође, велика захвалност Новаку и породици што су одабрали Бањалуку да буде на тениској мапи – истакао је прдједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.  
 
-Велико ми је задовољство да обиђемо радове знајући колико је ово важан догађај који је пред нама, велики спортски и тениски спектакл. Важно је и ово што се дешава у припремној фази да би се омогућили сви услови да са тај догађај деси и да Бањалука и Република Српска буду стављена глобално на мапу. Задовољство је што смо се брзо организовали, што су институције показале и финасијски и логистички да су у огућности да подрже одржавање оваквог спектакла. То подразумијева ангажман неколико институција, Владе РС, кабинета Предсједника, Градска управе. Задовољство што ћемо након овог тешког периода короне имати велику спектакуларну ствар, очекујемо доста посјетилаца, али свакако је посебно значајно што Република Српска долази на у позицију да организује нешто што смо сањали, а што није било раније оствариво. Захваљујући Новаку и породици ово је сада више него сан и нешто што ће се остварити – рекла је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.