Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић познат је као особа која изузетно подржава младе тенисере у њиховом развоју, а Фондација "Новак Ђоковић" у претходних неколико мјесеци реализовала је пројекат "Путем шампиона" у оквиру којег је посјетила и Бањалуку.

 
Тим поводом, емотивну поруку на свом Фејсбук профилу подијелио је и сам Новак Ђоковић.
 
 – Спорт не познаје границе! Током претходних мјесеци, наша Фондација је у духу програма „Путем шампиона“ одржала јавни час тениса за најмлађе тенисере и донирала је водећим клубовима у Србији и региону тениске лоптице у оквиру кампање која има за циљ да инспирише будуће шампионе да се боре за своје снове и да кроз игру истрају у својим циљевима.Лоптице су пронашле свој пут до Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Републике Српске. Неизмјерно смо срећни што смо на овај начин зближили дјецу са ових простора кроз спорт и здрав начин живота – написао је Новак на свом фејсбук профилу.
 
NOvak objava
 
– У Тениском савезу Републике Српске смо захвални Новаку и његовој породици коју у континуитету пружају у смислу развоја овог спорта и подршке младим играчима. Разговарали смо са представницима Фондације “Новак Ђоковић”, били смо укључени у њихов претходни пројекат, и договорили нове пројекте у циљу наставка сарадње – рекао је предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић.