У складу са мјерама и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, Министарство породице омладине и спорта захтијевало је од свих спортских савеза Републике Српске успостављање и јачање интрерне контроле спровођења мјера. 

У складу са тим Тениски савез Републике Српске ЈАВНО УПОЗОРАВА све клубове да су дужни, без изузетка, поштовати донесене мјере Кризног штаба.

Подјећамо, овим мјерама: 

ДОЗВОЉЕНЕ СУ: Тренажне активности такмичара који су учесници међународних турнира из календара Тенис Европе (ТЕ) и Међународне тениске федерације (ИТФ), турнира из календара Тениског савеза БиХ и Тениског савеза Републике Српске и учешће на  турнирима из званичног календара такмичења Тениског савеза БиХ и Тениског савеза Републике Српске.

НИСУ ДОЗВОЉЕНЕ: Рекреативне активности за све узрасте и школе тениса и тренинзи за играче који нису обухваћени горе наведеним правилима. 

Ребубличка инспекција ће проводити појачану контролу поштовања мјера у наредном периоду. Тениски савез Републике Српске, вршиће контролу поштповања мјера и дужан је о истим извијестити надлежне институције, а уочене неправилност санкционисаће на основу властитог Правилника.