Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић уручио је најбољем свјетском тенисеру Новаку Ђоковићу највише признање Тениског савеза Републике Српске за немјерљив допринос афирмацији и развоју тениског спорта у Српској.

ĐOKOVIĆU PRIZNANJE IZ SRPSKE Milinović: Novak je odlučan da pomogne razvoj tenisa

 

Новак Ђоковић је, каже Милиновић,  опредељен да и даље пружа снажну подршку развоју тениса у РС, баш као што је то чинио и у периоду који је иза нас.  

 
– Сарадња ТСРС са Новаком Ђоковићем и његовом породицом се наставља упркос пандемији корона вируса. Новак је истакао да жели да помогне развој тениског спорта у Републици Српској у свим категоријама. Дотакли смо се клупских првенстава као једне од најбитнијих карика за развој тениског спорта и потребе да се што прије крене у организацију такве врсте националног првенства – рекао је Милиновић и додао:
 
FOTO: TSRS

– Новак је нагласио је важност одржавања турнира из серије фјучерс и челенџер који се организују у Републици Српској и изразио пуну подршку раду Тениског савеза. Разговарали смо на који начин се даље, уз Новакову подршку, може наставити даљи развој тениског спорта код нас и у региону. Новак је изразио жаљење што до сада није био у могућности да заигра у Бањалуци на новом терену али је додао да ће се и то десити у наредном периоду. Међутим, он је сада приоритетно посвећен Роланд Гаросу и осталим Гренд Слемовима – објаснио је Милиновић.

 

Srdjan Djokovic i Drasko Milinovic

 
Новак Ђоковић и Драшко Милиновић разговарали су организацији Челенџера „Српска Опен“ који је један од најквалитетнијих турнира у региону.
 
– Када је у питању одржавање челенџера „Српска опен“ остало је још неколико детаља које требамо усагласити заједно да бисмо били сигурни да ли ће ове године бити одржан турнир „Српска Опен“ што је свакако велика жеља и Новака Ђоковића и Тениског савеза Републике Српске – додао је предсједник Тениског савеза Републике Српске Милиновић.
 
Djokovic MIlinovic 2
 
Подсјећамо, Новак Ђоковић је, заједно са својом породицом, прошле године био иницијатор организације великог пројекта Адриа Тура, а међу градове организаторе уврстио је Бањалуку. Нажалост турнир је отказан због пандемије корона вируса али овај град и даље остаје у плановима најбољег светског тенисера.
 
Признање за развој и афирмацију тениса у Републици Српској је уручено и оцу Новака Ђоковића, Срђану који је од самог почетка пружа безрезервну подршку Тениском савезу Републике Српске.