Андреј Мартин, тенисер из Словачке који је тренутно 118. играч на АТП листи биће постављен за првог носиоца АТП Челенџера који ће се у Бањалуци одржати од 6. до 12. Септембра. 

Извршни директор Турнира, Александар Болић који је спортски директор Тениског савеза Србије каже да да је за тенис изузетно важно што се турнир у Бањалуци поново одржава. 
 
-Када сам добио позив од господина Драшка Милиновића, предсједника Тениског савеза Републике Српске прихватио сам га са великим задовољством. Овдје долазим већ 20 година, имао сам прилику да учествујем у изградњи овог терена, био сам ту када су се поставили темељи изградње Националног тениског центра, био сам и на отварању и јако ми је драго да ће се овај терен ставити у функцију И ове године. Рекао сам И тада да сам љубморан на Тениски савез Републике Српске јер Србија још увијек нема овакав објекат.  Терен је опремљен изузетном рефлекторима, ове године ће се челенџер у Бањалауци придружити малом броју челенџера на којима се играју ноћни мечеви – рекао је Александар Болић.  
И ове године, турнир ће бити изузетно квалитетан
- По листи коју имамо, први носилац је Андреј Мартин из Словачке који је играо 2018. године у Бањалуци и који је освојио дубл.  Тренутно је 118. играч свијета. Имамо и 139. играча Хуана Мартина Серундола, а трећи носилац је Ечевери Томас Мартин из Аргентине (142).  Много је занимљивх играча у главном турниру. Ту је Нагал Сумит, Индијац који је наш финалиста, Максимилијан Мартерер је тренутзно 210. Играч на АТП листи,  побједник турнира 2017. године. Он ће имати прилику да буде први који ће два пута освојити турнир у Бањалуци. Пријављен је и Робин Хасе, он је опет ту, занимљиво је да се пријавио и Томаш Белучи, али као 325. играч није у главном турниру – рекла је менаџер турнира Лана Поповић.
Влада Републике Српске и ове године је подржаа организацију челенџера Српска Опен, а генерални покровитељ је Предсједник Републике Српске. 
- Желим да се захвалим господину Болићу који даје нову дозу квалитета и сигурно ће турнир са позиције извршног директора учинити бољим. Задовољство ми је да се и ове године турнир одржава.  Изградњом овог објекта створени су бољи услови. Ми ћемо и ове године финасијски подржати турнир. Велико ми је задовољство  да је град Добвој подржао догађај  ово може бити пример и позив другим локалним заједницама да подрже ову манифестацију јер би она на тај начин још више прешла у републички пројекат - рекао је помоћник министра породице омладине и спорта у Влади Републике Српске Марио Ђуран. 
 
Камп
 
У склопу турнира биће одржани и бројни пропратни садржаји. 
 
-Камп за тенисере из Републике Српскеи региона ће се одржати  од 1. до 5. септрембра. Поред тога 10. септембра ће наш гост бити Фондација “Новак Ђоковић” која ће донитрати лопте клубовима из Републике Српске. За сам дана финала имамо једно изненађење – рекао је Александар Болић.