Марко Максимовић, тенисер из Добоја остварио је највећи успјех у историји јуниорског тениса у БиХ. Он је освојио завршни Мастерс у Монсте Карлу у конкуренцији до 16 година на којем је учествовало осам најбољих тенисера из Европе.

 Уфиналу је Марко побиједио Михаила Крајчија са 2:0 (7:5, 6:3)
 
Изузетно неизвјестан био је први сет, а при резултату 5:5 Марко је освојио два везана гема за славље у првом сету.
 
У другом сету Максимовић је повео са 2:0 и тај први брејк је дредио даљи ток меча. Са још једним одузетим сервисом противнику дошао је до брејка и вођства од 5:2. Крајчи је је освојио још један гем, а онда је Марко на свој сервис дошао до реи меч лопте, искористио је другу за велико славље у Монте Карлу. Марко је у полуфиналу био бољи од Јакуба Једрежејчака са 2:1 (3:6, 7:5, 7:5).
 
Успио је тенисер из Добоја након што је изгубио први сет да се врати у меч и други сет добије са 7:5. У трећем је водио са 4:0 али је сјајни Пољак успио да изједначи на 5:5, али то је било све што је урадио у овом мечу.
 
 
На старту турнира побиједио Чеха Петера Брунцлика са 2:0 (6:1, 6:0) и на тај начин приредио и својеврсно изненађење пошто је његов противник био постављен за другог носиоца.
 
Тенисер из Добоја ће се у финалу састати са побједником дуела између Словака Михаила Крајчија који је четврти носилац и првог носиоца, Пољака Томаша Беркиете.
 
Успјех Марка Максимовића још је већи ако се узме у обзир да он има тек 15 година и да у овој старосној конкуренцији може да игра и наредне године.