Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уприличила је пријем за Марка Максимовића и упутила му честитке за освајање завршног Мастерса у Монте Карлу у конкуренцији до 16 година.
 
Млади тенисер из Добоја је тријумфом на поменутом турниру остварио најбољи резултат у историји јуниорског тениса.
 
– Велико ми је задовољство што сам имала прилику да упознам Марка Максимовића, његовог оца, тренера и људе који су много дали тенису у Републици Српској, који су се окупили око овог великог успјеха. Честитам још једном и драго ми је што у име у институција могу да кажем да ћемо подржавати све оне који имају талента, који покажу сјајне резултате и дођу до њих. Империсонирана сам оним што сам чула данас, начином на који се долази до успјеха у који је уткано много упорности, љубави, одрицања и свих других ствари. Задовољна сам што је и град Добој показао интересовање – рекла је предсједница Цвијановић и додала:  
 
– Чини ме задовољном што сам имала прилику да чујем колико је клуб у Добоју добро организован, кабинет Предсједника Републике Српске и ресорна министарства ће бити на услузи да дају подршку у циљу што већих успјеха.
 
 Марко Максимовић се захвалио на подршци и пријему.
 
– Желим да се захвалим предсједници. Утисци су фантастични, задовољан сам игром и оним што сам урадио у Монте Карлу. Најтежи меч био је у полуфиналу, вјеровао сам у себе, на крају сам побиједио. Срећан сам што сам овај трофеј донио у Добој и Републику Српску, надам се да ћу у наредној години одиграти више ИТФ и фјучерс турнира – рекао је Максимовић. 
 
На пријему код предсједнице Републике Српске били су Марков тренер Денис Спахић, отац Растко Максимовић, брат Филип, предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић и секретар ТСРС Драган Драгичевић.