Тениски савез Републике Српске даје пуну подршку Новаку Ђоковићу, његовој породици и тиму, у борби за очување спортских и универзалних људских права и вриједности.

 
У сталном смо контакту са породицом Ђоковиц која пролази тешке тренутке, и дубоко вјерујемо да ће из свега изаћи још јачи и снажнији.
 
У овој ситуацији је битно истаћи да су обавезе сваке тениске федерације као организатора да у пуном капацитету координише све детаље око доласка тенисера у земљу у којој се одржава турнир и у сарадњи са властима на свим нивоима у земљи пружи пуну подршку свим тенисерима, односно пуно гостопримство и отклони и најмањи проблем који би се евентуално могао појавити.
 
Тениски савез Републике Српске када организује АТП Челенџер “Српска Опен“, а који је неупоредиво мањи турнир од једног Грен слем турнира, чинимо све да тенисерима омогућимо неопходне спортске, логистичке и административне услове. Када се погледају правила која се односе на организацију свих турнира, а посебно највећих, сва су усмјерена на помоћ и услове у којима тенисери бораве, тренирају и такмиче се, а извјештаји свих супервизора се највише баве управо тим.
 
Свака земља која има било какав АТП турнир, чини све сто је у њеној моћи, да заједно са тениском федерацијом, учини све да тенисери имају најбољи могући третман, јер је то огледало те земље у свијету.
 
Такође, сви ми који организујемо АТП турнире смо у потпуности посвећени да се максимално прилагодимо већим турнирима, посебно Грен слемовима са којих редовно имамо учеснике.
 
Ово је велика срамота за аустралијске власти и њихову тениску федерацију, јер се показало да су њихови потези били катастрофални. Учињене су заиста невјероватне грешке, због којих су потпуно погазили сав смисао тениског спорта и вјерујемо да послије овога више ништа неће бити исто.
 
Оно што је учињено Новаку је срамно за једну државу која има Грен слем турнир, и они це бити одговорни за све даље сто се буде дешавало. Ваљда су требали да учине све да Новак Ђоковиц, буде дочекан како доликује у Мелбурну , као први тенисер свијета, најбољи свјетски спортиста, најбољи свјетски тенисер у историји, доказани свјетски хуманитарац и човјек који на најбољи могући начин у савременом свијету, помјера све спортске и људске границе, не за себе, већ и за све тенисере на туру желећи само добро, и шаљући љубав и подршку свима, током читаве каријере.
 
Ваљда би свима у Аустралији, али и свуда у свијету, долазак најбољег тенисера свијета у њихову земљу, требало да буду привилегија и част, а не прилика за добијање јефтиних политичких поена. Када би се сабрала сва Новакова достигнућа и добра дјела за која знамо, али и она која нису доспјела у јавност, Аустралијанци, али и остали, би требало да га дочекају са ордењем, а не овако. Новак је побједник у свим аспектима и спорта и живота, и знајући животну филозофију њега и његове породице, он ће сигурно из свега сто му се тренутно дешава, изаћи јачи него икада.
 
Мотивисан универзалном добротом и својим приступом према животу уопште, убјеђени смо да ће наставити да помјера границе у најбољем могућем смислу за све. Зато, подршка Новаку, свих у овом моменту, је подршка за бољи свијет у цјелини и за универзалне вриједности на којима почива и тениски спорт, сваки појединац, те на којима би требало да поцива и свако друштво у цјелини.Drasko Milinovic