Предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић и предсједник Тениског савеза Србије Мирко Петровић потписали су данас Уговор о сарадњи два савеза.

Овим уговором дефинисана је будућа сарадња два савеза у циљу унапријеђења тениског спорта с обје стране Дрине.
 
Планираним пројектима унутар поменутог споразума биће обухваћени најбољи тенисери два савеза, који ће бити укључени у заједничке кампове, а у плану је и рад на развоју професионалног тениса. Посебан акценат биће стављен на стручни рад као и размјену вајлд карата за најквалитетније турнире.
 
Предсједник Тениског савеза Србије Мирко Петровић објаснио је све детаље који су обухваћени уговором
 
– Сарадања наших савеза је јако добра и у току те сарадње смо примијетили да бисмо требали дефинисати нека питања једним споразумом. Ради се о питањима  преношења знања и рада са најталентованијом дјецом тако да ћемо овим споразумом регулисати нека од њих. Превасходно се одређује, да по два дјечака и дјевојчице до 12 година који су најбољи у Србији и Републици Српској два пута годишње буду позивани на заједничке камповие у Србији. Циљ је да их повежемо да два пута годишње заједно раде, гдје ће трошкове тих кампова сносити ТСС. Они ће, такође, одрадити све потребне здравствене процјене и тестирања. Тај исти принцип ћемо примијенити и на дјецу до 14 година само што ће најбољим тенисеркама и тенисерима бити домаћини ТСРС. Наш циљ је да по један најбољи дјечак и дјевојчица са ранг листе ТСРС буду позивани на репрезентаивне капове Србије у вези са припремама за првенства Европе у конкуренцији до 12 у 14 година – рекао је Петровић који је потом објаснио и планове у стручном раду и развојним турнирма:
 
MIrko Petrovic
 
– Такође, дефинисано је да ми плаћамо котицазију за учеснике тренерских и судијских семинара у Србији за полазнике из Републике Српске. Гледаћемо да пренесемо знање и за развој тениса од седам до десет годинам за развој најмлађих и да пружимо одговарајућа знања која ми имамо када је у питању њихово укључивање у тенис  као и да помогнемо нашим искуствима са промјенама Система такмичења. Желимо и да  наставимо праксу размјена вајлд карата за турнире од Тенисе Европе, ИТФ турнира и фјучерса како бисмо обезбедили учешће тенисерима на такмичењима. Још једном желим да се захвалим господину  Милиновићуи на свему што је у радио на популаризацији тениса и радујем се будућој сарадњи – објаснио је Петровић.
 
Драшко Милиновић предсједник Тениског савеза Србије каже да Тениски савез Републике Српске жели да искористи драгоцјена искоства ТСС који је свјетска сила у овом спорту.
 
Drasko MIlinovic
 
– Част и задовљство ми је што сам на овој данашњој конференцији на којој смо потписали уговор о сарадњи који много значи, првенсвено Тениском савезу Републике Српске, младим тенисерима и тенисеркама. Осјетили смо да је право вријеме да се овако нешто уради. Ми ове године обиљежавамо 30 година постојања ТСРС и желимо да учинимо корак више. Сарадња је феноменалана, ово је корак више за играче и играчице до 12 и 14 година. Ово је велика ствар за све наше судије и тренере који ће имати прилику да своје знање подигну на виши ниво учећи од једне тениске велесиле као што је Србија.  И данас овде имамо дјецу из најбољег клуба из Републике Српске ТК Добоја, најбољег тренера из РС Дениса Спахића који је са Марком Максимовићем освојио Мастерс у Монте Карлу. Желим посебно да се захвалим подродици Ђоковић која је увијек уз Тениски савез Републике Српске, као и господину Петровићу који је увек одговорио нашим позивима. Ово је један свечани моменат од којег очекујемо да ћемо бити још бољи, а то не можемо без Србије и Тениског савеза Србије.  
 
 
ЧЕЛЕНЏЕР СРПСКА ОПЕН
 
Ове године у Тениски савез Републике Српске ће бити домаћин 20. челенџера Српска Опен који се одржава на тридесетогодишњицу од оснивања Савеза.
– И ове године ћемо организовати АТП Челенџер, вјерујем да ће бити много тенисера из Србије, ми здушно навијамо за њих да дођу до финала и да освоје тај турнир – рекао је Милиновић.