Предсједник Тениског савеза Босне и Херцеговине Миодраг Марковић присуствовао је састанку највиших руководилаца тениских асоцијација које је у Мадриду организовао „Тенис Европе“.

Током тродневне конференције Марковић јеприсуствовао низу сесија које су биле усмјерене ка развоју тениса и афирмацији овог спорта, дигиталне трансформације али  је и разговарао са челним људимаевропског тениса и најразвијених асоцијација.

-Био је ово изузетно користан догађај за нас собзиром на то да смо имали прилику да видимо на који начин функционишу и какораде највећи европски савези, а њихова искуства за нас могу бити драгоцјена.  Било је ријечи о маркетиншком приступу и начину кориштења прилика за развој и прогрес у тениском спорту и дигиталне трансформације. 

Оно што је за нас још важније јесте чињеница да смо успјели успоставити контакте са представницима „ТенисЕвропе“ који су задужени за развој тениса у мањим савезима попут нашег, а разговарали смо и са представницима појединих савеза са којима бисмо у будућностимогли успоставити сарадњу – рекао је Марковић.

Предсједник Тениског савеза Босне и Херцеговине каже да  ће контакти са ченим људима европског тениса бити настављени и у будућности.

-Ми имамо велике планове, желимо да унаприједимо тенису Босни и Херцеговини и за то нам је потребна подршка и сарадња са водећим људима европског тениса.  Ускоро ћемо направити и неке конкретне кораке, који ће, надам се бити успјешни – рекао је Марковић.