Тениска селекција Босне и Херцеговине, предвођена селектором Зораном Зрнићем побиједила  је Јужноафричку Републику у плеј офу Свјетске групе 1 Дејвис Купа и пласирала се у бараж за улазак у Свјетску групу. 
 
 Трећу, одлучујућу побједу у мечу за вођство од 3:1 остварио је најбољи тенисер из БиХ Дамир Џумхур, којем је првопостављени играч ЈАР-а Лауд Херис предао меч након трећег гема у другог сета бири вођству Џумхура од 2:1
 
Послије првог дана такмичења резултат је био нерјешен 1:1
Dan 1

 
У првом мечу одлучујућег  дана  дубл Мирза Башић/Томислав Бркић савладали су фаворизирани пар Јужноафричке Републике за коју су наступали Равен Клаасен и Руан Роелофсе с 2:0 (7:6 и 6:3), чиме су отворили могућност Џумхуру да оконча двобој у корист БиХ, што је он и учинио.
 
Dan 2
 
 
"Хвала свима који су били наша подршка. Као што смо најављивали, знали смо да ће то бити отворен меч. Жао ми је што је завршило на овај начин и желим му што бржи опоравак. Добили смо меч, а највећу захвалност осјећам према момцима који играју за овај тим. Ови момци заслужују максималну подршку. Имали смо добре услове за рад и када је тако једини нормалан слијед догађаја је да добијемо мечеве. Није било лако, имали повреду Мирзе у трећем гему, а показао је колико срце има за репрезентацију", рекао је Зрнић.
 
Селектор БиХ је открио да су Мирзи  до иза два сата ујутро покушавали терапијама санирати повреду како би наступао у дублу.
 
"Срећа нам је што имамо довољно квалитетних играча, али и да Мирза није играо Нерман би био квалитетна замјена. Мислим да је отказао турнире наредне седмице, добили су озбиљан дубл, играча који је 10. у свијету, али енергија и борба је била превелика. Дамир је до прекида играо добро, дисциплиновано и испоштовао је договор у свлачионици", рекао је Зрнић.