Марко Максимовић, члан Тениског клуба “Добој” из Добоја побједник је Првенства БиХ до 16 године које је одржано у Добоју. Првенсво БиХ у женској конкуренцији одржано је у Приједору у организацији ТК "Др Младен Стојановић", а тријумфовала је Лејла-Хана Голубовић из ТК Класик. 

Максимовић је у финалу побиједио Амара Силајџића из Тениског клуба “Гем” из Сарајева са 2:0 (6:0, 6:2).  

Треће мјесто су освојили Аднан Војводић из Тениског клуба “Ас” из Зенице и Адриан Матеј Грачанин из Тениског клуба “ Искра теен”, из Сарајева.

У полуфиналу Марко Максимовић је побиједио Аднана Војводића 6-2,6-1, а Амар Силајџић је побиједио Адриана Матеја Грачанина резултатом 6-4,6-3.
 
У женској конкуренцији у Приједору Голубовићева је у финалу била боља од Тенисерке "Босне" Емине Лагарије која је била постављена за првог носиоца, а славила је са 2:0 (6:2, 7:6). У полуфиналу Голубовићева је била боља од Анастасије Игњатић коју је након велике борбе побиједила са 2:1 (6:7, 6:3, 6:4). 
 
Спонзор Тениског Савеза Републике Српске , њемачка спортска фирма "AS Tennis and Mоre" најуспјешнијим учесницима Првенства је додијелила вриједне спортске награде.
 
Марко Максимовић  је претходног викенда освојио и још једну награду, али изван тениског терена. На свечаности поводом завршетка Основне школе, на прослави матуре, Марко је проглашен као најбољи спортиста генерације у Основној школи “Вук Стефановић Караџић” у Добоју.
 
Комплетне резултате у конкуренцији до 16 година можете видјети ОВДЈЕ