Полагање за црвени и зелени ниво мини тениса одржано је минулог викенда у Тениском клубу Бањалка, а по програму Мини-тениса Тениског савеза Републике Српске.

Координатор мини-тениса у ТСРС Дејан Рађеновић објаснио је на који је начин тестирање извршено
-Тестирали смо дјецу узраста од шест до десет година по моделу који смо назвали ниво напретка, а ради се о материјалу који смо креирали за Тениски савез Републике Српскеи који јена располагању свим клубовима.  Постоји девет нивоа, за сваки положени ниво дјеца добијају наљепницу која означава да је игра усвојио један ниво знања и вјешина у тенису. Послије одређеног периода они излазе на тест и јако је важно да не награђујемо само њхове тениске вјештине него и добру изведбу, него желимо да наградимо и позитивне ставове, понашање, ферћплеј тако да имамо наљепнице подршке за правог спортисту, залагање, напредак у елементима и слично – рекао је Рађеновић и додао да се и овај пројекат реализује у циу омасовљења тениса.
-Ово је наш покушај да промијенимо традиционални приступ тренирања у којем дјеца имају дневнике у које дјеца лијепе наљепнице тако да и родитељи имају увид у то шта се дешава у току квартала. Направили смо и дневник тренера у којем они имају план рада, образац за полагање и све упуте за рад – објаснио је Дејан Рађеновић.