АТП је објавио нови календар такмичења, који је претрпио радикалне промјене у пандемији корона вируса.
Према новом програму, 14. августа ће се сезона наставити АТП турниром у Вашингтону. Послије тога, 22. августа креће Синсинати, а УС Опен би требало да почне 31. августа, али са измијењеним прописима.
 
atp kalendar
 
Турнир у Кицбилу играће се од 8. септембра, Мастерс у Мадриду од 13. септембра, а недјељу дана касније стартује АТП Рим. Тако ће се серијал турнира на шљаци одиграти у септембру, а круна тога је Ролан Гарос од 27. септембра. Планирано је да турнир траје до 11. октобра, а у ово је укључена и квалификациона недјеља.
Од важнијих одлука, тек ће се повући потез по питању АТП финала у Лондону, а та одлука биће “пресјечена” тек средином јула. Такође, оно што посебно Новака Ђоковића може да радује, јесте “одмрзавање” бодовања.
– Бодовање је замрзнуто 16. марта, АТП ће наставити да прати све глобалне рестрикције, генерални приступ и могућност одржавања турнира. Како се буде ситуација мијењала на недјељној бази, пробаћемо да нађемо фер начин да се настави бодовање у складу са наставцима такмичења – наводи АТП,а преноси Телеграф.
Према актуелној листи, Новак Ђоковић је први са 10.220 бодова, Рафаел Надал има 9.850, а Доминик Тим на трећем мјесту 7.045.