Украјинац Ерик Ваншелбојм побједник је тениског ИТФ турнира Брчко опен 2021. Он је у финалу, са 2:1 у сетовима, савладао Финца Ота Виртанена.

Финалисти су показали завидно знање и умијеће у тенису, али је на крају побједа припала вјештијем и упорнијем играчу. Освајач турнира, каже, да није очекивао прво мјесто у Брчком.
 
- У првом колу сам имао јако тежак меч, једва сам побијједио и имао сам врло мало наде након тога да ћу освојити турнир, али сам ишао корак по корак и освојио титулу. 
 Организатори су се потрудили да буду на нивоу задатка, и како, кажу све је прошло како је и планирано, осим прекида такмичења од два дана због обиљнијих падавина - рекао је Баншелбојм. 
 
На 17. брчанском међународном турниру учествовало је 48 такмичара из 20 земаља.
 
- Ово  је био један од успјешнијих турнира, наградни фонд је ове године био 15.000 долара, у БиХ имамо пет турнира, од тих пет турнира, четири су фондови од 25 хиљада долара, а овај наш је остао на 15 хиљада долара тако да ћемо разговарати са представницима локалних власти и од њих тражити више средстава за одржавање овог међународног турнира - рекао је Далибор Шаренац директор турнира у Брчком.