Тенисерка из Њемачке Ана Габрић побједница је тениског турнира “Бањалука Лејдис Опен 2021”. Њој је припао пехар након што јој је Словакиња Романа Цискова предала меч при резултату 4:6, 6:3, 4:1 за Габрић.

 Габрић је добро отворила меч, повела са 4:1, али је онда је млада Словакиња преокренула резултат. Међутим, већ у другом сету имала је проблема са повредом док је Габрић значајно подигла свој ниво игре.
 
-Никад нисам била срећнија него сад, никад више нисам жељела победу јер сам направила паузу од годину дана због повреде.  Под утисцима сам. Жао ми је што се моја противница повриједила. Ипак мислим да ово није мој најбољи тренис, имам много простора за напредак али дала сам максимум, највише у тренуцима када сам губила. Организација турнира је била сјајна, сјајна седмица је иза мене и ово ће ми бити одскочна даска за наредни период – рекла је победница турнира Бањалука Лејдис Опен Ана Габрић.  
 
BL Lejdis Open
 
Романа Цискова честитала је противници на доброј игри
 
-Била сам нервозна од самог поечетка, али сам играла добро и нисам гријешила па сам дошла до побједе у првом сету. Нажалост, нисам могла да завршим у истом ритму због повреде и заиста сам разочарана због тога. Покушала сам да наставим али моја противница је била одлична, играла је сјајно као на цијелом турниру и ја нисам имала другог избора – рекла Словакиња Романа Цискова.
 
За побједу у Бањалуци Ани Габрић припало је 10 WТА бодова док је поражена освојила осам.