Аргентинац Хуан Мануел Серундоло побједник је тениског челенџера "Српска Опен", који је у организацији Тениског савеза Републике Српске и Тениског клуба Младост одржан у Бањалуци. Он је на тај начин освојио 80 АТП бодова који ће му донијети напредак за више од 20 мјеста на листи нај бољих свјетских тенисера. 

Други носилац бањалучког челенџера савладао је у финалу српског тенисера Николу Милојевића са 2:0, у сетовима 6:3, 6:1 и стигао до своје друге челенџер титуле у каријери послије Рима.
 
Аргентинац Хуан Мануел Серундоло, који је 133. на АТП листи, одмах је на старту финалног двобоја одузео сервис српском тенисеру, али је Милојевић узвратио рибрејком и потом послије велике борбе успио да стигне до вођства од 2:1 у гемовима.
 
Nikola Milojevicc
 
До седмог гема обојица играча су љубоморно чували свој сервис, а онда је Серундоло искористио другу брејк лопту и стигао до предности (4:3), коју је до краја рутински материјализовао у добитак првог сета освојивши још један брејк - 6:3.
 
Милојевић, који је 160. рекет свијета, на почетку другог сета пропустио је прилику да одмах на старту "брејкне" ривала, што је изнервирало српског тенисера, па је у другом гему властитим грешкама осигурао три брејк лопте за Аргентинце.
 
Спасио је Никола једну, али је већ на другој послао лоптицу у мрежу, па је Серундоло стигао до брејк предности, а потом и шестом гемом у низу стигао до 3:0.
 
Коначно је Милојевић послије чак шест везаних гемова прекинуо црну серију и смањио на 3:1, али против расположеног "гаучоса" није могао да стигне до брејк шансе, како би се евентуално вратио резултатски у други сет.
 
Још кад је по други пут изгубио сервис, било је јасно да од преокрета неће бити ништа, па је Аргентинац искористио прву меч лопту и освојио Српску Опен - 6:1.
 
Бањалучки челенџер, који је игран на теренима Теникског клуба Бладост и Националног тениског центра, имао је наградни фонд од 44.820 евра.