Челенџер “Српска Опен” добио је званични извјештај супервизије АТП-а у којој је организација добила највише оцјене. 

 

Директор турнира Драшко Милиновић каже да су уложени максимални напори да сам турнир прође у најбољем реду и додаје да га радује чињеница да је тај труд препознат од АТП-а.  

 
-Велико нам је задовољство што смо, прије свега, наставили традицију која траје већ 20 година, а посебно смо поносни што смо Челенџер Српска Опен успјели подићи на још виши ниво. Ово је прва година у којој су се мечеви играли на Централном терену у Националном тениском центру Тениског савеза Републике Српске. Придружили смо се малој групи турнира који имају ноћне мечеве. Имали смо сјајно финале пред препуним трибинама и добили смо највише оцене из АТП-а за организацију турнира. Сами тенисери су одушевљени. Утисак и супервизора и играча је да смо превазишли ниво челенџера, да је Бањалука близу испуњавања услове за турнире вишег ранга.  Ово је заиста велико признање али и обавеза да наставимо да радимо још квалитетније у будућности – рекао је директор Челенџера Српска Опен Драшко Милиновић.
 
Побједник Челенжера Српска Опен је Хуан Мануел Серундоло из Аргентине који је након што је добио 80 АТП бодова дошао до 108. мјеста на АТП листи.  Он је освајањем нашег турнира свој пласман помјерио за 27 мјеста.