ПРЕОКРЕТ ПЕРУА Дејвис Куп репрезентација БиХ без пласмана у плеј-оф

Тениска репрезентација БиХ није успјела да се пласира у Свјетску групу Дејвис Купа. БиХ је поражена је са 3:2 у окршају против селекције Перуа.

НЕДИЋ НЕПРИКОСНОВЕН Добојлија наставио сјајну серију

Андреј Недић, тенисер из Добоја наставио је са сјајним резултатима у овој сезони у којој је дошао до треће побједе на ИТФ турнирима. 

АТП похвалио Челенџер Српска Опен

Челенџер “Српска Опен” добио је званични извјештај супервизије АТП-а у којој је организација добила највише оцјене. 

СРПСКА ОПЕН 2021 Серундолу пехар, у финалу бољи од Милојевића

Аргентинац Хуан Мануел Серундоло побједник је тениског челенџера "Српска Опен", који је у организацији Тениског савеза Републике Српске и Тениског клуба Младост одржан у Бањалуци. Он је на тај начин…

ПОЛИ КУП Болобан и Ковачевићева славили без изгубљеног сета

Иан Болобан, тенисер "Борца" из Бањалуке и чланица ТК "Градишка" Теа Ковачевић побједници су "Поли Купа" у конкуренцији до 14 година који је одржан у Зеници. 

СРПСКА ОПЕН 2021 Мартин први носилац у Бањалуци

Андреј Мартин, тенисер из Словачке који је тренутно 118. играч на АТП листи биће постављен за првог носиоца АТП Челенџера који ће се у Бањалуци одржати од 6. до 12.…

Тенски Челенџер "Српска Опен" који се игра за 80 АТП бодова и наградни фонд од 44.820 евра одржаће се од 6. до 12. септембра на теренима Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске и Тениског клуба Младост.

Квалификације за овај догађај почињу 4. септембра, а ове године Тениски савез Републике Српске је носилац свих активности у вези
 
– Све ове године Тениски савез је био подршка Тениском клубу Младост, ове године смо носиоци активности. Директор турнира је предсједник Тениског савеза Републиек Српске господин Драшко Милиновић, нови извршни директор је Александар Болић, спортски директор Тениског савеза Србије што је за нас у организационом смислу велико појачање док ће менаџер турнира бити Лана Поповић. Исатакао бих велику подршку институција, Предсједника Републике Српске који је генерални покровитељ, а имамо велику подршку Владе Републике Српске, српског чалана Предсједништва БиХ и Министарства породице омладине и спорта – рекао је генерални секретар ТСРС Драган Драгичевић.
 
Лана Поповић, генерални менаџер челенџера Српска Опен истиче да се организацијом турнира наставља богата традиција.
 
– Срећна сам да могу да потврдим чињеницу да смо опет, након паузе због корона вируса, на календару АТП-а . Од 2002. године када је господин Мишо Радаковић имао храбрости да покрене турир успјевали смо да одржимо ниво. Од ове године, са новим Националним тениским центром , први пут након толико година, ми ћемо бити у могућности да играмо ноћне мечеве што је врло акрактивно. Имаћемо поново и лајв стрим и преносе, али наравно, биће лепше бити уживо на теренима, а улаз ће слободан. Карактеристично за наш турнир је да имамо јако квалитетне играче. У овом моменту на турниру у Синсинатију играју играчи који су учествовали на нашем челенџеру: Карасев, Лајовић, Крајиновић, Кецмановић, Шварцман, Фоњини, Вињолас, Оже Олијасим, Мартон Фучовић…..Оже је прије двије године играо у Бањалуци, а сада је у самом свјетском врху – рекла је Лана Поповић и додала.
 
 
 
– На прошлом турниру костур је био на 48 играча, ове године је поново враћено на 32 играча што је оптимално. Супервизор из Египта је Абдел Ахим Азим, надамо се да ће он бити задовољан – рекла је Поповићева.
 
Генерални спонзор турнира је компанија м:тел.
 
– Ми смо заиста поносни спонзор овог турнира већ 19 година, колико траје трунир. Ово је важан спортски догађај за наш град, за нашу државу. Сваки септембар у Бањалуци буде обојен позитивном енергијум и буде у знаку тениса. Спорт је битан због младих људи, због представљања наше земље у свијету и то су разлози због којих смо ми увијек уз турнир – рекла је представница компаније М: тел Милица Кондић.

Разговор с поводом

Бањалучанка Сара Микача је успјешна млада тенисерк...

Видео