Фабијан Марожан побједник је јубиларног, 20. издања Српска опена, чиме је постао први Мађар који је освојио турнир у Бањалуци.

Тренутно 239. тенисер свијета, који ће након данашњег тријумфа остварити велики скок на АТП листи, с обзиром да је освојио 80 АТП бодова, Дамира Џумхура за само 47 минута, препустивши најбољем тенисеру из БиХ свега три гема

Иако је киша падала до самог почетка меча, она није покварила финале. На трибинама Националног тениског центра, управо због кише, можда није било онолико публике коју су сви очекивали, али је виђен добар тенис, нарочито са стране 22-годишњег Мађара.

Током цијелог меча Марожан је показивао доминацију, допустио је Џумхуру само једну брејк лопту, коју Сарајлија није успио да искористи.

Одмах у другом гему одузео је сервис Џумхуру, а тек у четвртом гему Дејвис куп репрезентативац БиХ успио је доћи до првог освојеног гема. Мађар је успио да сачува свој сервис до краја првог сета, те без проблема дође до вођства 1:0.

Сличан почетак виђен је и у другом сету. Марожан је добио гем на свој сервис, а онда опет направио брејк и повео 2:0. У трећем гему Џумхур је први пут на мечу имао брејк прилику, али је одиграо изузетно и допустио Марожану да се извуче и доће и до трећег гема.

Овогодишњи турнир, од Супервизора Валерија Луткова оцијенјен је изузетно квалитетним.