O nama

Teniski savez Republike Osnovan je 1992. godine, a trenutno broji 21 klub. Teniski savez Republike Srpske ima svoj Kalendar takmičenja, organizuje turnire u svim uzrasnim kategorijama a klubovi su uključeni u Ligu Republike Srpske.
Na osnovu izjave iz Lozane, Teniski savez Republike Srpske, zajedno sa Teniskim savezom Federacijie Bosne i Hercegovine osnivač je Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

27. aprila 2011. Godine potpisan je „Memorandum o zajedničkoj saradnji Teniskog saveza Republike Srpske i Srbije“ a potpisali su ga Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović i tadašnji predsednik Teniskog saveza Srbije Vuk Jeremić.

U svetlu saradnje dva saveza organizovano je niz zajedničkih kampova na kojima su učešće uzeli perspektivni teniseri iz Republike Srpske i Srbije uz učešće stručnjaka iz oba saveza.

Teniski savez Republike Srpske organizator je „Međunarodnog Kupa gradova“ na kojem učešće uzimaju gradovi iz regiona ali i iz cele Evrope. Ovaj turnir održavca se u septembru u terminu održavanja ATP čelendžera u Banjaluci.

Osim Čelendžera u Banjaluci u Republici Srpskoj održava se još nekolicina ITF turnira iz serije fjučers.

Posedbnu pažnju Teniski savez republike Srpske posvetio je radu sa najmlađim igračima, a na inicijativu nekoliko entuzijasta, izrađen je plan i program rada u mini-tenisu po uzoru na rad u Britanskoj teniskoj akademiji. U poslednje četiri godine svim klubovima uručen je program rada u mini-tenisu, kao i sportska oprema, odnosno rekviziti za rad na terenu, a u svim teniskim centrima organizovana obuka trenera za rad sa najmlađim igračima.
Teniski savez Republike Srpske u nekoliko navrata organizovao je posete perspektivnih tenisera iz Republike Srpske, najkvalitetnijim igračima Srbije, Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću, Nenadu Zimonjiću…..