ATP DODIJELIO PRIZNANJE ČELENDŽERU SRPSKA OPEN, MILINOVIĆ UZVRATIO POKLON

26.08.2022.

Teniski Čelendžer Srpska Open ove godine održava se jubilarni, 20., a povodom ovog velikog jubileja predstavnik ATP-a Džoš Meiseleš uručio je direktoru turnira Drašku Milinoviću prigodan poklon.

Meiseleš se u svom govoru prisjetio pokojnog Milana Radakovića koji je utemeljio čelendžer u Banjaluci, a potom se zahvalio predsjedniku Teniskog saveza Republike Srpske Drašku Milinoviću na svemu što čini da se ova bogata tradicija nastavi, a turnir unaprijedi.

-Kao profesionalni teniski turnir  sa najdužom tradicijom u BiH, ovaj događaj  postao je svjetionik za sve sportove na ovim prostorima i čitavom čelendžer turu. ATP s ponosom obilježava 20 godina uspješnosti turnira iz serija Čelendžer tura u Banjoj Luci. Čast nam je da smo na ovom zajedničkom putovanju, kao i dio vašeg uspjeha – rekao je Mejseleš i dodao:

-Želio bih se zahvaliti Teniskom savezu Republike Srpske što ostavlja u naslijeđe ovaj veliki turnir. Već odavno se prepoznaje vaša posvećenost razvoju  tenisa u Banjoj Luci. Ovaj trenutak ne bi bio potpun bez napornog rada i zalaganja svih volontera, osoblja turnira, sponzora i svih iz Teniskog Saveza Republike Srpske i Teniskog kluba Mladost.

Svi igrači kojima ste pružili mogućnost  da napreduju u svojim karijerama, duguju vam zahvalnost za strast i profesionalizam kojima ste se vodili na ovom turniru kao domaćin i za vašu posvećenost ovom sportu i čelendžer turu. Čelendžer tur je prekretnica ka uspjehu za buduće zvijezde i upravo je to pokazao ovaj turnir u uspješnim karijerama Felixa Ažea-AOiassimea, Dijega Švarcmana, Fabija Fonjinija i Janka Tipsarevića. Svi navedeni su se takmičili u Banjoj Luci prije nego sto su ušli  u 10 najboljih igrača na svijetu – rekao je Džoš Mejseles.

Draško Milinović, direktor čelendžera Srpska Open se zahvalio ATP-u na poklonu, a gospodinu Meiselešu je uručio priznanje u znak zahvalnosti za uspješnu saradnju u prethodnih 20 godina.