BILI DŽIN KING Reprezentacija BiH ostala u drugoj grupi

22.04.2024.

Najbolja ženska seniorska teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine je završila svoj nastup na ovogodišnjem zvaničnom ženskom svjetskom ekipnom teniskom prvenstvu svijeta u II E/A Grupi “Bili Džin King Cup” takmičenja održanog u litvanskom gradu Vilniusu od 08.04. do 13.04.2024.godine. Iako je poražena u poslednjem meču BiH je ispunila cilj – izborila je opstanak u II grupi.

BiH je u poslednjem meču poražena od selekcije Estonije rezultatom 2-1. BiH je povela nakon prvo meča pobjedom Suane Tucaković nad Estonkom Laurom Rahnel sa 2-0 u setovima (6:4, 6:4). U drugom singl meču Dea Herdželaš je morala predati svoj meč zbog povrede, nakon vodstva Estonke Elene Malyginove u prvom setu od 4-1 u gemovima.

Nakon dva singl meča rezultat je bio BiH vs Estonija 1-1. U odlučujućem meču parova selektor Gorčić je za meč odredio par Anita Wagner/Laura Radaković, koji nije bio dovoljno jak protiv veoma visoko rangirane estonske dubl kombinacije  Ingrid Neel/Elena Malyginovana.  Estonke su meč završile pobjedom od 6:2, 6:3 za konačni rezultat meča BiH – Estonija 1:2.